Hannu Pikkarainen tuomittiin kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen raiskauksesta

Ex-jääkiekkoilija velvoitettiin myös maksamaan uhrille tuhansien eurojen korvaukset.

Hannu Pikkaraisen raiskaussyytettä käsiteltiin käräjäoikeudessa maaliskuun lopussa. Pikkarainen kiisti syyllisyytensä rikokseen.

Helsingin käräjäoikeus on keskiviikkona antamallaan tuomiolla tuominnut ex-jääkiekkoilija Hannu Pikkaraisen raiskauksesta kahden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Rikos tapahtui 14. kesäkuuta 2020 Helsingissä.

Käräjäoikeus on katsonut Pikkaraisen menetelleen syytteessä kuvatuin tavoin.

– Asiassa on selvitetty Pikkaraisen olleen sukupuoliyhteydessä asianomistajan kanssa käyttäen hyväksi sitä, että asianomistaja on ollut uni- ja päihtymystilastaan johtuen kykenemätön ilmaisemaan tai muodostamaan tahtoaan, käräjäoikeuden julkisessa selosteessa todetaan.

Tapahtumien kulku oli käräjäoikeuden mukaan pääosin riidaton. Raiskaus tapahtui uhrin kotona järjestettyjen jatkobileiden jälkeen, kun uhri oli mennyt sängylle lepäämään ja nukahtanut.

Pikkarainen oli jäänyt siivoamaan keittiötä, jonka jälkeen hän oli mennyt naisen luo. Mies oli syytteen mukaan riisunut nukkuvan naisen osittain ja ollut hänen kanssaan suojaamattomassa yhdynnässä. Nainen oli havahtunut tilanteeseen kesken sukupuoliyhteyden.

Pikkarainen ja nainen olivat pitkäaikaisia perhetuttuja keskenään. Teossa oli käräjäoikeuden mukaan käytetty hyväksi asianosaisten välistä luottamussuhdetta.

Lue lisää: Ex-jääkiekkoilija Hannu Pikkaraiselle syyte raiskauksesta – syyttäjä vaatii ehdotonta vankeutta

Osapuolilla oli eri näkemykset siitä, oliko sukupuoliyhdyntä tapahtunut yhteisymmärryksessä. Uhrin mukaan näin ei ollut.

– Näytön arvioinnissa asianomistajan kertomusta on pidetty uskottavana ja luotettavana. Asianomistajan kertomusta on tukenut kirjallinen todistelu ja todistajan kertomus, käräjäoikeuden selosteessa kerrotaan.

Uhri oli tapahtuneen jälkeen soittanut asiassa kuullulle todistajalle, ilmoittanut hätäkeskukseen ja hakeutunut tutkimuksiin. Käräjäoikeuden mukaan asianomistajalle aiheutui teosta suhteellisen pitkäkestoisia ja voimakkaita psyykkisiä oireita.

Pikkarainen velvoitettiin korvaamaan uhrille kärsimyksestä 5 000 euroa ja tilapäisestä haitasta 4 000 euroa.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä siitä voi valittaa hovioikeuteen.

38-vuotias Pikkarainen pelasi ammattilaisurallaan SM-liigassa muun muassa HIFK:ssa, TPS:ssä ja Jukureissa. Lisäksi hän pelasi ulkomailla muun muassa Pohjois-Amerikassa, KHL:ssä ja Saksassa. Ex-jääkiekkoilija lopetti uransa muutamia vuosia sitten.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?