Ostoskeskus tuhoutui tulipalossa – poliisi epäilee syyksi lasten tulitikkuleikkejä

Tapausta tutkitaan törkeänä tuhotyönä. Poliisi epäilee syyllisiksi kahta alle 15-vuotiasta lasta.

Tulipalo tuhosi ostoskeskuksen perjantaina 25. maaliskuuta Järvenpään Jampassa.

29.3.2022 11:23

Järvenpään Jampassa perjantai-iltana tapahtuneen tulipalon tutkinta on edennyt. Poliisi on alusta asti epäillyt roskakatoksesta alkunsa saanutta paloa tahallaan sytytetyksi.

Poliisi tiedotti tiistaina epäilevänsä palon lähteneen kahden alle 15-vuotiaan lapsen tulitikkuleikeistä. Palosta aiheutui mittavat omaisuusvahingot, ja sitä tutkitaan rikosnimikkeellä törkeä tuhotyö.

– Kaikki ostokeskuksessa sijaitsevat liikehuoneistot tuhoutuivat palossa käytännössä kokonaan. Palossa tuhoutui lisäksi yksi ajoneuvo ja palo levisi myös viereiseen seurakuntakotiin. Palosta selvittiin ilman henkilövahinkoja, mutta isompiin tulipaloihin liittyy aina riski myös ihmisten loukkaantumisista, kertoo rikoskomisario Krista Vallila.

– Poliisilla on käsitys rikolliseen tekoon epäiltyjen henkilöllisyydestä ja heidän osaltaan asian selvittelyä jatketaan moniviranomaisyhteistyössä. Epäillyt eivät ole vielä rikosoikeudellisessa vastuussa, mutta he ovat vahingonkorvausvelvollisia aiheuttamastaan vahingosta, Vallila jatkaa.

Itä-Uudenmaan poliisi kiittää kaikkia silminnäkijöitä havainnoista. Ne ovat auttaneet asian selvittelyssä. Poliisi muistuttaa aikuisia siitä, että lasten tulitikkuleikkeihin ja roskien polttamiseen voi ja pitää asiallisesti puuttua itse tai ilmoittaa asiasta viranomaisille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?