Joe Biden kertoo, mistä aiheista hän keskustelee Sauli Niinistön kanssa Valkoisessa talossa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Yhdysvaltain presidentti Joe Biden tapaavat tänään pikaisella aikataululla Washingtonissa. Biden kertoo odottavansa tapaamista.

Biden kertoo presidenttien keskustelevan muun muassa siitä, miten Euroopan turvallisuutta voidaan vahvistaa.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden kertoo Twitterissä odottavansa tapaamista Tasavallan presidentti Sauli Niinistön kanssa. Biden isännöi tapaamista tänään Washingtonissa Valkoisessa talossa.

– Tulemme keskustelemaan viimeisimmistä käänteistä sodassa, jonka Venäjä aloitti Ukrainaa vastaan. Keskustelemme myös siitä, miten Euroopan turvallisuutta voidaan vahvistaa, Biden kertoo.

Tapaamisen yksityiskohdista on annettu vain vähän tietoa julkisuuteen.

Useat suomalaiset asiantuntijat ovat kuitenkin pitäneet selvänä sitä, että äkillisesti järjestettyyn tapaamiseen liittyy jokin tärkeä ja luottamuksellinen asia. Siksi presidenttien tapaaminen on järjestetty kasvotusten.

Lue lisää: Presidentti Sauli Niinistö pitää myöhään illalla tiedotus­tilaisuuden Washingtonissa – IS näyttää suorana

Lue lisää: Niinistö historiallisella vierailulla Washingtonissa – näin Biden kuvaili etukäteen tapaamista

Keskustelun asialistaksi on kerrottu Venäjän hyökkäys Ukrainaan, sodan vaikutus Euroopan turvallisuusjärjestykseen sekä Suomen ja Yhdysvaltain kahdenvälinen yhteistyö.

Valkoisen talon lehdistösihteeri Jen Psaki sanoi eilen odottavansa, että presidentit keskustelevat myös Yhdysvaltain ja Suomen puolustussuhteesta.

Niinistö on tavannut aiemmin tänään muun muassa senaatin republikaanijohtajia sekä Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n pääjohtajan William Burnsin.

Niinistön on määrä pitää tapaamisesta tiedotustilaisuus Washingtonissa noin kello 23.30 Suomen aikaa. Ilta-Sanomat seuraa tapaamista tästä linkistä avautuvassa seurannassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?