Juha Sipilän sala­murha-aikeita väläytellyt mies valitti tuomiostaan – hovi­oikeus ei ottanut uhkauksia käsittelyyn

Ex-pääministeri oli kokenut miehen uhkailut poikkeuksellisen vakavina. Uhkailija sai tuomioksi ehdollista vankeutta.

Ex-pääministeri Sipilä piti nuoren miehen kirjoittamia uhkauksia vakavina ja sanoi kuulusteluissa, että ”tällainen pitäisi saada loppumaan”.

Rovaniemen hovioikeus ei myöntänyt jatkokäsittelylupaa ex-pääministeri, kansanedustaja Juha Sipilää (kesk) uhkailleelle miehelle.

1995 syntynyt mies tuomittiin laittomasta uhkauksesta 80 päivän ehdolliseen vankeuteen tammikuussa 2021.

Hän oli julkaissut joulukuussa 2020 Ylilauta.org-sivustolla kuvan, jossa Juha Sipilän kasvot oli kuvattuna kiikaritähtäimen läpi. Mies oli liittänyt kuvaan tekstin ”Kansanpetturi” ja ”Tuplilla suoritat Juha Sipilän salamurhan”. Lisäksi hän oli lisännyt samassa yhteydessä linkin räjähteiden tekoon.

Mies kiisti syyllistyneensä rikokseen. Hän väitti, että joku muu olisi kirjoittanut uhkaukset Ylilaudalle.

Sipilä oli saanut kuulla nettikirjoituksista, kun poliisi oli ottanut häneen yhteyttä. Kuulusteluissa Sipilä oli painottanut, ettei omasta tai perheen turvallisuudesta pitäisi joutua kantamaan huolta kansanedustajan tehtävissä. Hän ei sanojensa mukaan ollut koskaan kokenut vastaavanlaista uhkausta, vaikka törkeää puhetta ja tappouhkauksia hän olikin tullut aiemmin.

Miehen tietokoneen IP-osoiteselvityksen ja koneelta löytyneiden kuvien perusteella oikeus katsoi, että hän oli laittoman uhkauksen kirjoittaja.

Hän valitti Oulun käräjäoikeuden ratkaisusta Rovaniemen hovioikeuteen ja vaati syytettä hylättäväksi tai rangaistuksen lievennystä sakoiksi. Rovaniemen hovioikeus ei myöntänyt jatkokäsittelylupaa, joten käräjäoikeuden tuomio jäi voimaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?