Suomi osallistuu yhteisiin sota­harjoitukseen Norjan ja Ruotsin kanssa

Kansainväliseen harjoitukseen osallistuu joukkoja myös Nato-maista.

Harjoitukseen osallistuu Puolustusvoimista yhteensä noin 680 henkilöä, joista noin 470 on varusmiehiä ja 30 reserviläisiä.

Puolustusvoimat osallistuu Norjan johtamaan Cold Response 2022 -talviharjoitukseen Pohjois-Norjassa 18.3.–2.4. Harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 30 000 sotilasta eri maista, kerrotaan Puolustusvoimien tiedotteessa.

Harjoitusorganisaatio koostuu Norjan puolustusvoimista, kumppanimaista Suomesta ja Ruotsista sekä Naton jäsenvaltioista. Eniten joukkoja saapuu muun muassa Yhdysvalloista, Britanniasta ja Ranskasta.

Harjoitus on osa Suomen ja Norjan kahdenvälistä yhteistyötä sekä Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyön syventämistä. Suomalainen taisteluosasto toimii harjoituksessa osana ruotsalaista prikaatia.

– Harjoitus parantaa Suomen, Ruotsin ja Norjan välistä yhteistyötä arktisella toiminta-alueella haastavissa talviolosuhteissa. Yhteinen harjoittelu ruotsalaisen prikaatin kanssa mahdollistaa FISE-yhteisoperaatiokyvyn kehittämisen, Maavoimien operaatiopäällikkö, prikaatikenraali Tero Ylitalo kertoo tiedotteessa.

Harjoitukseen osallistuu Puolustusvoimista yhteensä noin 680 henkilöä, joista noin 470 on varusmiehiä ja 30 reserviläisiä. Osallistuvat joukot ovat pääosin Kainuun ja Porin prikaatista sekä Jääkäriprikaatista.

Maavoimien joukkojen lisäksi harjoitukseen osallistuu joukko esikunta- ja yhteysupseereita. Harjoitusjoukon pääkalustona ovat telakuorma-autot, Leopard 2A4- taistelupanssarivaunut ja raskaat raketinheittimet.

Osallistuminen harjoitukseen on osa puolustusministeriön hyväksymää Puolustusvoimien vuoden 2022 kansainvälistä koulutus- ja harjoitustoimintaa.

Maavoimat on osallistunut harjoituksen suunnitteluun ja asettanut suunnittelussa omat kansalliset harjoitustavoitteet. Edellisen kerran Suomi oli mukana harjoituksessa vuonna 2016.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?