Ilta-Sanomat lahjoittaa puolet päivän lehden myynti­tuotoista Ukraina-apuun

Ukrainassa on meneillään valtava humanitaarinen kriisi. Miljoonat ihmiset ovat joutuneet jättämään kotinsa viime viikon torstaina alkaneen Venäjän hyökkäyksen jälkeen.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on aiheuttanut valtavan humanitaarisen kriisin.

4.3.2022 9:28

Ilta-Sanomat ja Iltalehti lahjoittavat puolet perjantain painetun sanomalehden myyntituotoista Ukraina-apuun.

Miljoonat ihmiset ovat joutuneet jättämään kotinsa paettuaan sotaa. YK:n pakolaisjärjestö UNHCR arvioi, että jo 1,1 miljoonaa ihmistä on paennut Ukrainasta – ja määrä kasvaa noin 100 000:lla joka päivä.

Ilta-Sanomat on valinnut avustuskohteiksi tunnetut ja luotettavat avustusjärjestöt Kirkon Ulkomaanavun, Pelastakaa Lapset ry:n, Suomen Punaisen Ristin ja Unicefin.

Ilta-Sanomat julkaisi perjantaina myös ohjeet siitä, miten tavalliset suomalaiset voivat avustaa ukrainalaisia näiden järjestöjen kautta.

– Tämä sota on järkyttänyt syvästi meitä kaikkia ja herättänyt suomalaisissa poikkeuksellisen suuren halun tehdä jotain. Mekin saamme päivittäin kysymyksiä, miten ukrainalaisia voisi auttaa. Siksi haluamme nyt kertoa ihmisille luotettavista tahoista, joille voi lahjoittaa ja joiden kautta apu kanavoituu perille, Ilta-Sanomien vastaava päätoimittaja Johanna Lahti kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?