KRP: Leppä­virralla vuonna 2006 kadonneen Juha Laitisen mysteeri on selvinnyt

Leppävirralla vesistöstä löytyneen miehen kuolemaan ei liitykään henkirikosta, kertoo keskusrikospoliisi.

Juha Laitinen katosi elokuussa 2006. Viimeisen kerran hänet nähtiin leppävirtalaisessa paikallisbaarissa. Poliisi on nyt selvittänyt, ettei katoamiseen liity henkirikosta.

3.3.2022 11:15 | Päivitetty 3.3.2022 11:32

Pohjois-Savon Leppävirralla sijaitsevasta järvestä löytyi lokakuussa uponnut auto, jonka sisällä oli vainaja.

Poliisi tunnisti vainajan jo aiemmin leppävirtalaiseksi Juha Laitiseksi, joka katosi paikkakunnalta elokuussa 2006.

Keskusrikospoliisi tiedottaa nyt, että mies ei poliisin tutkimusten perusteella kuollut henkirikoksen uhrina. Laitisen katoamista on tähän asti tutkittu epäiltynä henkirikoksena.

Poliisi jatkaa asian tutkintaa kuolemansyyn selvittämisenä.

Lue lisää: KRP vahvistaa: Leppävirralta autosta löytynyt vainaja on vuonna 2006 kadonnut Juha Laitinen

AUTONASENTAJANA työskennellyt Laitinen, 37, katosi Leppävirralla elokuun 27. päivänä vuonna 2006. Viimeinen varma havainto hänestä tehtiin lähibaarissa.

Hän joi sunnuntaisena iltana oluen tuntemattomaksi jääneen vaaleahiuksisen miehen kanssa ravintola Virranpojassa, eikä hänestä sen jälkeen tehty havaintoja. Miehen mukana katosi myös hänen tummansininen Seat Toledo -merkkinen autonsa.

Tiedot Leppävirralta järvestä löytyneestä ja ylös nostetusta autosta tulivat ilmi lokakuussa. Tuolloin selvisi myös, että auton oli paikallistanut kadonneiden etsintää harrastava veljeskaksikko Antti ja Arto Suanto jo kesän 2021 aikana. Niin ikään viime kesänä Suannot löysivät äänekoskelaisesta joesta vuonna 2012 kadonneen Jussi Peltolan auton ja ruumiin.

Poliisin mukaan syksyllä Leppävirralla tehdyn nosto-operaation yhteydessä voitiin välittömästi tunnistaa, että kyseessä oli Juha Laitisen auto. Myöhemmin varmistui myös vainajan henkilöllisyys.

Keskusrikospoliisi kertoo tiedotteessaan, ettei asiasta tiedoteta enempää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?