26-vuotias mies vangittiin poliisimurhan yrityksestä Kirkkonummella – loukkaantui itse poliisin luodista

Epäilty osallistui vangitsemiskäsittelyyn sairaalasta etäyhteydellä.

Poliisi tutkii rikosta murhan yrityksenä.

28.2.2022 14:34

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on maanantaina aamupäivällä vanginnut 26-vuotiaan miehen, jota epäillään poliisimieheen kohdistuneesta murhan yrityksestä.

Teosta epäilty mies osallistui vangitsemiskäsittelyyn sairaalasta käsin etäyhteydellä, koska hän loukkaantui poliisin luodista kiinniottonsa yhteydessä.

Epäilty rikos tapahtui Kirkkonummen keskusta-alueella torstaina.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jan Aarnisalon mukaan epäiltyä ei ole vielä päästy kuulustelemaan, ja sama tilanne on vajaan kymmenen todistajan suhteen. Poliisi ei vielä kerro tapauksen yksityiskohdista julkisuuteen vedoten tutkinnan keskeneräisyyteen.

– Poliisi ampui tilanteessa yhden laukauksen vaarallisen henkilön pysäyttämiseksi, ja poliisin aseenkäyttöä tutkii syyttäjä omana erillisenä kokonaisuutenaan. En voi vielä ottaa tarkemmin kantaa siihen, millä tavalla tai millaisella välineellä poliisia on tilanteessa uhattu.

Lue lisää: Poliisi vaatii miestä vangittavaksi liittyen epäiltyyn poliisin murhan yritykseen Kirkko­nummella

EPÄILTYYN Murhan yritykseen ja epäillyn loukkaantumiseen johtaneet tapahtumat alkoivat tutkinnanjohtajan mukaan jo aamuaikaan torstaina Kirkkonummen keskustan alueella.

Puoleen päivään mennessä tilanne oli kärjistynyt siihen, että poliisi ampui miestä hänen pysäyttämisekseen. Tutkinnanjohtajan mukaan tapahtumapaikkana ei ollut asunto, mutta tarkempia tietoja hän ei sijainnista anna.

Tilannetta ratkomassa oli yksi poliisipartio, eli kaksi poliisia. Epäiltyä ampui sama poliisimies, joka joutui epäillyn murhayrityksen kohteeksi. Epäilty kuljetettiin paikalta heti sairaalaan.

Syytteennoston määräpäivä on 4. toukokuuta.

1995 syntyneellä miehellä ei ainakaan Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa ole aiempaa väkivaltarikostaustaa. Tällä hetkellä hänellä on käräjäoikeudessa vireillä yksi huumausainerikos. Syyskuussa hänelle määrättiin lähestymiskielto, jossa hakijana oli naishenkilö.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?