Kauppakeskus Kuukkelin palo alkoi sähkö­pää­keskuksesta – tarkka syttymis­syy jää mysteeriksi

Saariselällä sijaitseva kauppakeskus Kuukkeli tuhoutui täysin tulipalossa maanantaina.

Saariselällä Inarissa kauppakeskus Kuukkelissa varhain maanantaiaamuna syttynyt tulipalo sai teknisen tutkinnan perusteella alkunsa rakennuksen sähköpääkeskuksesta, kertoo poliisi.

Palon tarkempi syttymissyy jäi Lapin poliisilaitoksen ja Lapin pelastuslaitoksen teknisessä tutkimuksessa kuitenkin selvittämättä, koska rakennus tuhoutui niin täydellisesti.

Lue lisää: Kuvat kertovat hävityksestä: Kauppa­keskus Kuukkelista ovat jäljellä vain savuavat rauniot – Saari­selän matkailijoiden viinit jäivät ostamatta

Lue lisää: Mitä tapahtui Saari­selän K-Market Kuukkelissa kello 3.18 eli jo 24 minuuttia ennen palo­hälytystä?

–  Huolimattomuutta tai tahallisuutta palon syttymiseen liittyen ei edelleenkään ole syytä epäillä, Lapin poliisilaitoksen tiedotteessa todetaan.

Palo sai alkunsa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, ja oli edennyt jo pitkälle, kun pelastuslaitos saapui sammutustöihin.

Ensimmäinen hälytys Kuukkelin palosta tuli Lapin poliisilaitokselle murtohälytystehtävänä kello 3.23 kauppakeskuksessa olleen Alkon myymälästä.

Kahdelta ilmoittajalta tuli ilmoitus tulipalosta kello 3.42, jolloin poliisi oli matkalla paikalle. Tässä vaiheessa liekit löivät jo rakennuksen räystäiden alta ja katon läpi.

Kauppakeskus Kuukkeli tuhoutui täysin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä alkaneessa tulipalossa. Saariselän tunturikylä sijaitsee Inarin kunnan alueella Lapissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?