Postiauto hyytyi tulvaan – tältä näyttää loska- ja vesi­kaaos eri puolilla Suomea

Postin jakeluauto jämähti keskelle tulvivaa tietä Espoossa.

Vesi ja loska valtasivat tiet, jalkakäytävät ja pihat.

18.2. 20:24

Monen huumorintajua on koeteltu viime päivinä. Tai sitten tilanne on vain naurattanut vieläkin enemmän.

Jos on ollut jalkaisin liikkeellä, lähes nilkkaan saakka ulottuva loska- ja sohjokerros on takuuvarmasti kastellut kengät ja varpaat.

Lue lisää: Helsinki hukkuu loskaan – meteorologilta ei löydy lohdutuksen sanoja

Jos taas on ollut autolla liikkeellä, joka paikkaan ei ole ollut autolla pääsyä. Siinä missä oli ennen tie, voi olla nyt lentopallo- tai tenniskentän kokoinen jättilammikko, johon autolla ei parane ajaa.

IS pyysi lukijoiden kuvia loska- ja vesikaaoksesta, ja niitähän tuli.

Vantaan Kaivokselassa iso lammikko oli kierrettävä lumipenkan kautta. Tuttu tilanne muuallakin.

Eniten loska- ja vesikaaos vaikuttavat kaupungeissa. Lunta on sen verran paljon, että sade- ja sulamisvedet jäävät ajorata- tai kävelytieränniin lillumaan, kun ne eivät pääse valumaan pientareelle lumipenkkojen takia.

Monessa paikassa, kuten Paulin Vantaan Kaivokselasta lähettämässä kuvassa, ihmiset joutuvat kiertämään valtavan vesilammikon lumikinosten kautta pitääkseen jalat kuivina.

Miia Kuisman kuva Espoosta kuvaa vesikaaosta hyvin. Käytännössä koko Espoon keskuksen rautatieaseman parkkipaikka on muuttunut minilammeksi, ja autot tönöttävät ”lammen” rannalla.

Espoon keskuksen rautatieaseman parkkipaikka muistutti enemmän järveä.

Myös Tampereella lähellä Kalevan kirkkoa vesi on vallannut risteysalueen.

Toisaalla Espoossa postin jakeluauto puolestaan hyytyi jättikokoiseen tiellä olevaan lammikkoon perjantaina aamupäivällä. Auto jäi keskelle tulvaa – ja keskelle tietä – tukkien liikenteen.

Postin jakeluauto hyytyi keskelle tulvivaa tietä Espoossa.

– Tämä on umpikujatie, eli kodeista kukaan ei nyt pääse mihinkään, tai kotiin takaisin. Eikä luonnollisesti hälytysajoneuvotkaan, jos sellaiselle tulisi tarvetta. Espoon kaupunki taas hoiti eilen asian kuten aina tällä tiellä, toivat vain kyltin jossa lukee ”vettä tiellä”, tällöin heidän ei tarvitse korvata hajonneita auton moottoreita, koska asiasta on liikennemerkein varoitettu. Melkein joka vuosi sama juttu, ja mitään ei tehdä, IS:n lukija kirjoittaa.

Lukija kuvasi videolle (video yllä), miten vastaan tuleva auto heittää hurjan vesisuihkun auton tuulilasiin Kehä kolmosella Kauklahdessa.

Myös Mikkelissä viitostien rampissa Kuopioon päin lähdettäessä vesipatsas roiskusi iloisesti auton ajaessa vesilammikkoon.

Raaseporissa tiet ovat menneet varsin huonoon kuntoon.

Kun kaivojen kannet ovat tukkeutuneet sohjosta tai jäätyneet umpeen, vesi ei pääse viemäreihin rakennusten edustaltakaan. Tuula Jyrä lähetti kuvan Helsingin Kannelmäestä, jossa taloon pääsi jalat kuivana vain korkeintaan ramppia pitkin.

Ramppia pitkin voi päästä sisälle kuivin jaloin, muutoin ei.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?