IS:n tiedot: Poliisiin kohdistuu poikkeuksellinen turvallisuus­uhka

Sisä-Suomen poliisin alueella sijaitsevan laitoksen kulunvalvontaa on tarkennettu. Pasilan poliisitalolla päivystää panssariauto.

Poliisihallitus vahvistaa, että poliisiin kohdistuu mahdollinen uhka, jonka vuoksi poliisin varautumista on tehostettu.

10.2. 11:44 | Päivitetty 10.2. 16:19

Ilta-Sanomien keskiviikkona saamien tietojen mukaan poliisiin kohdistuu poikkeuksellinen turvallisuusuhka. IS:n tietojen mukaan tilanteeseen on reagoitu ja varauduttu laajasti poliisilaitoksissa ympäri maan.

Poliisihallitus vahvistaa, että poliisiin kohdistuu mahdollinen uhka, jonka vuoksi poliisin varautumista on tehostettu.

– Poliisin varautumiseen ja valmiuteen liittyvät tiedot ovat salassa pidettäviä, joten yksityiskohtaisia tietoja toimenpiteistä ei ole mahdollista antaa. Asiointi poliisin toimipisteillä jatkuu, sillä mahdollinen uhka kohdistuu poliisiin. Yleisesti ottaen poliisi varmistaa kaikissa tilanteissa niin oman henkilöstönsä kuin asiakkaiden turvallisuuden tilanteen edellyttämällä tavalla. Poliisi ei tällä hetkellä anna asiasta lisätietoja, Poliisihallitus kertoo IS:lle antamassaan kirjallisessa vastauksessa.

Poliisihallitus ei toistaiseksi ole antanut mitään tietoja uhan kestosta, laadusta, laajuudesta tai tarkemmasta kohteesta vedoten poliisin henkilöstön turvallisuuteen.

Helsingissä Pasilan molempia poliisitaloja vartioitiin torstaina. Sisä-Suomen poliisin alueella sijaitsevan laitoksen oveen puolestaan oli kiinnitetty tiedote.

Suojelupoliisi on myös tietoinen uhasta. Se on tehostanut omaa varautumistaan.

– Poliisi on tehnyt omia toimenpiteitään uhkan torjumiseksi. Myös Suojelupoliisi on tehostanut varautumistaan, mutta tarkemmat varautumissuunnitelmamme ovat salassa pidettäviä, suojelupoliisin viestintäasiantuntija Karoliina Romanoff kertoo IS:lle.

IS:n tietojen mukaan esimerkiksi Sisä-Suomen poliisin alueella sijaitsevassa poliisilaitoksessa kulunvalvontaa on tarkennettu, henkilökuntaa lisätty ja laitoksessa asioiville tehdään turvatarkastuksia.

Laitoksen oville oli torstaina aamulla ilmestynyt tiedote, jossa kerrottiin seuraavaa:

– Jokaiselle poliisin toimitiloihin saapuvalle suoritetaan turvatarkastus toistaiseksi. Henkilöt päästetään yksitellen poliisin toimesta sisään turvatarkastusta varten. Ajanvaraukselle tulevat asiakkaat vastaanotetaan nimellä kutsuen. Vuoronumeroasiakkaat otetaan vastaan saapumisjärjestyksessä.

Oulun poliisilaitoksella ovessa ei ollut tiedotetta, mutta kulunvalvontaa on sielläkin tehostettu normaalista. Keskustan asemalla on vain yksi ovi auki, vartija päästää ihmiset sisään ja kaikki turvatarkastetaan.

Tältä näytti Oulun poliisilaitoksella torstaina.

Helsingissä Pasilan poliisitalon luona päivysti torstaina aamupäivällä poliisin panssariauto, kertoi IS:n paikalla käynyt kuvaaja. Vahvasti panssaroidut ajoneuvot on tarkoitettu erikoistehtäviin.

– Pasilan molempien poliisitalojen ovien edessä oli vartiointi. Myös minulta tultiin kysymään henkilöllisyyspaperit, mikä on täysin poikkeuksellista, kertoo IS:n kuvaaja.

IS kysyi turvallisuusuhka-asiaan vahvistusta useista poliisilaitoksista ympäri Suomen jo keskiviikkona illalla.

Niin Helsingin, Länsi-Uudenmaan, Sisä-Suomen, Itä-Suomen, Oulun, Pohjanmaan kuin Kaakkois-Suomenkin poliisilaitosten johtokeskuksista ohjattiin asiaa koskevat tiedustelut poikkeuksellisesti suoraan Poliisihallitukseen, joka vastaa poliisin organisaatioturvallisuudesta.

Tiedätkö lisää tapauksesta?

Onko sinulla lisätietoja tapauksesta? Oletko huomannut merkkejä poliisin poikkeuksellisesta varautumisesta? Ota yhteyttä Ilta-Sanomiin. Käsittelemme yhteydenotot luottamuksellisesti.

Sähköposti: uutiset@iltasanomat.fi

WhatsApp: 040 660 9019

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?