Lääkärinainen tehtaili asunto­murtoja – vei ex-kansan­edustajan Artek-tuolit

Nainen katui tekoaan.

Lääkärinainen vei muun muassa Artekin design-huonekaluja. Varkauden uhriksi joutui myös ex-kansanedustaja Mikko Elo.

3.2. 18:41

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi 39-vuotiaan lääkärinaisen kahden vuoden ehdolliseen vankeuteen peräti 23 eri rikoksesta.

Designhuonekaluja varastanut ja niitä eteenpäin kaupitellut nainen syyllistyi varkauksiin, törkeisiin varkauksiin, varkauden yritykseen ja petoksiin.

Nainen teki rikoksensa vain 2,5 kuukauden sisällä, loppuvuodesta 2020. Nainen tehtaili asuntomurtoja muun muassa Pyhtäällä, Kirkkonummella, Tuusulassa, Raaseporissa, Iitissä ja Eurajoella.

Designvaras iski esimerkiksi entisen kansanedustajan ja valtiopäiväneuvoksen Mikko Elon sekä tämä puolison Anja Elon kaksikerroksiseen vapaa-ajan asuntoon Eurajoella.

Lääkärinaisen asuntoon tehtiin kotietsintä.

Kotietsinnässä löytyi varastettua omaisuutta, muun muassa Artekin huonekaluja.

Varkaan matkaan lähti muun muassa neljä Artek-tuolia ja muita Artek-huonekaluja. Anastetun omaisuuden arvo oli yli 8 400 euroa.

– Näin ensimmäisenä lasinsirpaleet terassilla. Luulin ensin, että lintu on lentänyt ikkunaa päin. Ei minulla käynyt mielessäkään että joku olisi meille murtautunut, Anja Elo kertoi IS:lle joulukuussa 2020.

Lehtitelinettä lukuun ottamatta Eloilta varastettu omaisuus jäi kateisiin.

Lue lisää: Lääkärinaista epäillään asuntomurtojen sarjasta

Nainen käytti tätä rälläkkää murtokeikoillaan.

LÄÄKÄRINainen otti murtokohteistaan selvää internetsivuilta, ja ajoi taloille sekä vapaa-ajan kohteisiin omalla autollaan. Nainen rikkoi talon ikkunan, josta hän pääsi rakennuksen sisälle. Nainen käytti murtautumiseen myös rälläkkää.

Nainen vei tuhansien eurojen arvoisia Artek-huonekaluja ja muita designtuotteita, jotka hän kuljetti kotiinsa Vantaalle. Nainen kaupitteli varastamiaan tuotteita Tori.fi-sivustolla, ja sai tuhansien eurojen rikoshyödyn.

Lääkärinainen vei varastamiaan huonekaluja kotiinsa Vantaalle, ja myi niitä sitten eteenpäin.

Poliisi teki kotietsinnän naisen kotiin joulukuussa 2020.

Nainen myönsi pääosin kaikki rikoksensa, ja auttoi poliisia esitutkinnassa niiden selvittämisessä. Nainen kertoi oikeudessa katuvansa tekojaan, jotka liittyivät hänen sairauteensa.

Lääkärillä ei ole entisyyttä omaisuusrikoksista, mutta hänen ammatinharjoittamisoikeuttaan oli aiemmin rajoitettu lääkkeiden väärinkäytön takia.

Lääkäri on takavuosina yrittänyt väärentää reseptejä itselleen. Hän syyllistyi lääkkeiden vaikutuksen alaisena törkeään rattijuopumukseen ja törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Helsingissä marraskuussa 2018.

Satakunnan käräjäoikeus antoi tuomion torstaina, eikä tuomio ole siten lainvoimainen. Naisen korvausvastuu nousee yli 85 000 euroon. Tämän lisäksi hän joutuu maksamaan tuhansia euroja oikeudenkäyntikuluja.

Kansanedustaja Mikko Elon ja hänen vaimonsa Anja Elon vapaa-ajan asuntoon murtauduttiin marraskuussa 2020.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?