Metsästäjäliitto pöyristynyt sudenkaatolupien kaatumisesta hallinto-oikeuksissa

Metsästäjäliitto kertoo tiedotteessa olevansa äärettömän pettynyt.

Susien kaatoluvat ovat herättäneet keskustelua.

29.1. 5:36

Metsästäjäliitto kertoo tiedotteessa, että se on äärettömän pettynyt hallinto-oikeuksien päätökseen olla panematta täytäntöön susien kaatolupia. Kyse olisi ollut niin sanotusta kannanhoidollisesta metsästyksestä.

Lue lisää: Hallinto-oikeus pysäytti susi­jahdin Somerniemellä

Metsästäjäliitto katsoo, että Suomen tulee susiasiassa voida toimia vapaammin ilman EU:n asettamia rajoitteita.

Metsästäjäliiton kannanotossa vaaditaan, että suden kannanhoidollisen metsästyksen poikkeuslupien voimassaoloa tulee muuttaa määrämittaisesta 15 vuorokauden ajasta asetuksella määrätyksi metsästysajaksi, joka alkaa joulukuun alussa ja kestää maaliskuun loppuun.

– Tilanne on nyt kriittinen. Ensi talven suden kannanhoidollista metsästystä koskevat päätökset on tehtävä pian, jotta niiden toimeenpanoon jää riittävä aika, Metsästäjäliiton toiminnanjohtaja Jaakko Silpola sanoo tiedotteessa.

Maa- ja metsätalousministeriö antoi joulukuussa suurta huomiota ja kiistanalaisuutta herättäneen asetuksen, jossa tälle vuodelle myönnettiin 20 lupaa suden tappamiselle. Kannanhoidollista metsästystä ei ollut harjoitettu viiteen vuoteen. Suomen riistakeskus puolestaan antoi 29. joulukuuta luvan 18 suden kaatamiseen neljästä eri laumasta tai susiparista. Metsästyksen oli määrä alkaa ensi tiistaina.

Kaatoluvista kuitenkin valitettiin, ja nyt hallinto-oikeudet ovat päättäneet olla panematta niitä toimeen.

Susien kaatoluvista on herättänyt kiihkeitä kannanottoja puolesta ja vastaan. Poliittisista puolueista Vihreät ovat olleet kaatolupia vastaan ja Keskusta niiden puolesta.

Lue lisää: Susikeskustelu jakaa poliitikot poteroihin: ”Itkua ja valitusta jokaisesta susiluvasta” – kaatolupien vastustajat tyrmäävät ”symbolipolitiikan”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?