Epäily: Parikymppinen vanki surmattiin Vantaan vankilassa

Vanki oli sijoitettu Vantaalle matkaselliin toisaalla Suomessa sijaitsevasta vankilasta.

Vangin kuolema huomattiin varhain torstaina aamulla.

27.1. 13:51

Vantaan vankilan matkasellistä löytyi varhain torstaina aamuna kuollut vanki. Poliisin mukaan vangin kuolemansyy on vielä tässä vaiheessa epäselvä, mutta asiassa epäillään henkirikosta.

Vangin kanssa samassa matkasellissä oli viisi muuta tutkintavankia. Kaikki asianosaiset ovat miehiä. Heidät on otettu kiinni rikoksesta epäiltyinä.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Tyynelä ei tässä vaiheessa kommentoi, millä perusteella asiassa epäillään henkirikosta.

Tutkinnanjohtajan mukaan uhri on vähän yli parikymppinen mies. Hänet oli sijoitettu Vantaalle matkaselliin toisaalla Suomessa sijaitsevasta vankilasta. Tyynelä ei tarkemmin kommentoi, miksi vanki oli tuotu Vantaalle.

Matkaselli tarkoittaa käytännössä väliaikaista säilytystilaa, jonne tuodaan tutkintavankeja odottamaan esimerkiksi oikeuskäsittelyiden alkua pääkaupunkiseudulla. Matkaselliin tuodaan myös jo tuomion saaneita vankeja, joita ollaan siirtämässä vankilasta toiseen.

Vantaalla kuollut mies oli jo tuomion saanut, niin sanottu vankeusvanki, ei tutkintavanki.

Matkasellissä olleita muita vankeja ei ollut vielä torstai-iltapäivään mennessä kuulusteltu. Tyynelä ei kommentoi epäiltyjen eikä uhrin rikostaustoja.

– Seuraavaksi teemme teknistä tutkintaa ja varmaankin viikonlopun aikana epäiltyjä esitetään vangittavaksi. Siihen todennäköisesti joudumme menemään, Tyynelä sanoo.

Tutkinnanjohtajan tämänhetkisen käsityksen mukaan matkasellissä ei ole ollut videovalvontaa. Tyynelä ei kommentoi, millä tavoin vangin kuolema tuli vankilahenkilökunnan tietoon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?