Uusien tehohoito­potilaiden määrä pudonnut puoleen – ”Tauti­tilannetta kuunnellen ja ymmärtäen on aika lähteä rajoituksia purkamaan”

STM ja THL kertoivat Suomen koronatilanteesta.

27.1. 7:31 | Päivitetty 27.1. 11:23

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) pitivät torstaina tilannekatsauksen, jossa käsiteltiin rokotustilannetta sekä koronavirustilanteen epidemiologista arviota Suomessa ja kansainvälisesti.

Koronaepidemian huippu saattaa olla Suomessa jollakin alueilla jo ohitettu, arvioi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Otto Helve tiedotustilaisuudessa. Hänen mukaansa maan sisällä on kuitenkin tässä suhteessa tuntuvia eroja.

Tehohoitoon joutuneiden koronapotilaiden määrässä tapahtui viimeisen viikon aikana selvä lasku, kertoi puolestaan sosiaali- ja terveysministeriön johtava asiantuntija Liisa-Maria Voipio-Pulkki.

Koronan tartuntapaine jatkuu hänen mukaansa Suomessa edelleen suurena, mutta sairastumiset näyttävät olevan lievempiä kuin ne olivat aiemmin.

Kun koronarajoituksia aletaan purkaa Suomessa, se on syytä tehdä alueellisesti, Helve sanoi. Näin on hänen mukaansa syytä toimia, koska epidemia on eri vaiheissaan eri osissa maata.

Päätöksentekijöitä rajoitusten purkamisessa ovat kunnat ja aluehallintovirastot, muistutti puolestaan sosiaali- ja terveysministeriön osastopäällikkö Taneli Puumalainen. Hallituksen rooli on hänen mukaansa suositusten antaminen.

Tilannekatsauksessa kysymyksiin vastaamassa olivat lisäksi strategiajohtaja Pasi Pohjola STM:stä sekä johtava asiantuntija Mia Kontio THL:stä.

Näin tilaisuus eteni hetki hetkeltä:

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?