Poliisi kaipaa havaintoja nelilapsisen perheen kodin täysin tuhonneesta tulipalosta

Poliisi pyytää tulipalosta jotain tietäviä tai henkilöitä, joilla on havaintoja tulipalosta, ottamaan yhteyttä Itä-Suomen poliisilaitokseen.

Kuopion Hiltulanlahden Vanulantiellä sijainnut rintamamiestalo täysin korjaamiskelvottomaksi.

24.1. 17:46 | Päivitetty 24.1. 20:41

Itä-Suomen poliisilaitos kertoo tiedotteessaan kaipaavansa havaintoja tammikuun alussa Kuopiossa tapahtuneeseen omakotitalon tulipaloon liittyen.

Tulipalo tapahtui varhain loppiaisaamuna 6. tammikuuta Kuopion Hiltulanlahden Vanulantiellä. Omakotitalo tuhoutui korjauskelvottomaksi. Henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin.

Lue lisää: Nelilapsinen perhe kohtasi loppiaisena jotain epätodellista: ”Meidän koti paloi, meillä ei enää ole kotia, olemme kodittomia”

Poliisi kertoo tutkivansa tulipaloa palonsyyn tutkintana, sillä palon syttymissyytä ei ole tähän mennessä pystytty varmuudella varmistamaan.

Poliisi kertoo saaneensa kyseisen alueen asukkailta paljon havaintoja tulipalosta. Näiden havaintojen mukaan alueella on liikkunut varhain samana aamuna alueen asukkaita, joilla saattaa olla tulipaloon liittyviä havaintoja.

Poliisi pyytääkin tulipalosta jotain tietäviä tai henkilöitä, joilla on havaintoja tulipalosta, ottamaan yhteyttä Itä-Suomen poliisilaitokseen.

Samalla poliisi muistuttaa, että kaikki tulipaloon liittyvät havainnot ovat palonsyyn tutkinnan kannalta merkityksellisiä.

Ilta-Sanomat vieraili Kuopiossa noin viikon tulipalosta ja kertoi tuhoutuneen omakotitalon asukkaiden, Ninan ja Kimmon kauhunhetkistä.

Lue lisää: Nelilapsinen perhe kohtasi loppiaisena jotain epätodellista: ”Meidän koti paloi, meillä ei enää ole kotia, olemme kodittomia”

He sekä heidän nelilapsinen uusperheensä pääsi liekkimerestä viime hetkellä, samoin myös labradorinnoutaja Riki. Valitettavasti perheen rakas kissa, 6-vuotias Porre jäi loukkuun ja menehtyi.

Nina kuvaili koko tilannetta epätodelliseksi.

Kimmo ja Nina kiittelevät ihmisten hyväntahtoisuutta suuren menetyksen yhteydessä.

Enää ei perheellä ollut 1958 valmistunutta rintamamiestaloa, jossa he olivat ehtineet asua edellisen remontin jäljiltä ainoastaan viikon ennen tragediaa.

– Meidän koti paloi. Meillä ei ole kotia. Olemme kodittomia, Nina totesi Ilta-Sanomille edelleen epätodellisia tuntemuksiaan.

Perhettä ei kuitenkaan jätetty yksin. Nina kertoi aiemmin IS:lle, kuinka asuinalue Hiltulanlahden ”puuhanaiset” järjestivät vaate- ja lelukeräyksen.

Se tuli tarpeeseen, sillä raunioista löytyi ehjänä vain Ikean vati ja muutama muu pikkuesine.

Vaate- ja lelukeräyksen lisäksi perhettä myös Kimmon uusi työnantaja tarjosi kovia kokeneelle perheelle hotelliyön.

Myös kirkkoa Nina kiittää avusta, ja diakoneja kuuntelemisesta.

Apua on tullut myös muualtakin.

Positiivisten asioiden lisäksi sosiaalisessa mediassa on esiintynyt perhettä kohtaan myös kateutta kaikista lahjoituksista ja välittämisestä.

– Suomalaiset saavat olla ylpeitä itsestään, Nina kiitteli Ilta-Sanomille pari viikkoa sitten.

Kaikki havainnot ja tiedot tapahtumaan liittyen voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisin vihjenumeroon 0295 415 232 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?