Päivi Räsäsen saapui käräjille hymyssä suin – mukana kohu­twiittiä koristanut Raamattu

Päivi Räsänen kertoo IS:lle, miksi hän otti mukaansa juuri tietyn Raamatun.

24.1. 11:29

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd) saapui maanantaiaamuna Helsingissä alkaneeseen oikeudenkäyntiin hymyssä suin.

Tuulisessa Salmisaaressa sijaitsevan oikeustalon parkkipaikalle päästyään Räsänen meni heti tervehtimään paikalle kerääntynyttä tukimielenosoittajien joukkoa. Noin 40 mielenosoittajaa osoitti Räsäselle aplodit ja tämä vastasi kiittämällä näitä tuesta.

– Olen menossa tuonne oikein hyvällä mielellä ja rauhallisin mielin. Koen kunniatehtävänä olla sanan- ja uskonnonvapautta puolustamassa, Räsänen sanoi.

– Ihanaa, että täällä oli näitä tukijoukkoja. Haluan tuoda tänään ilmi, että minulla ei ole tarkoitus ketään ryhmää loukata, hän jatkoi.

Syyttäjät vaativat Räsäselle rangaistusta kolmesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Syytteiden nostamisesta päätti valtakunnansyyttäjä, jonka mukaan Räsäsen lausumat ovat omiaan aiheuttamaan suvaitsemattomuutta, halveksuntaa ja vihaa homoseksuaaleja kohtaan.

Lue lisää: Syyttäjät vaativat Päivi Räsäselle 120 päivä­sakon rangaistusta – IS seuraa oikeuden­käyntiä

Lue lisää: HS: Kansainvälinen konservatiivijärjestö kertoo keränneensä yli 200 000 nimeä Päivi Räsäsen puolesta tehtyyn vetoomukseen

Säältä sateenvarjolla suojautunut Räsänen kertoi IS:lle ehtineensä valmistautumaan oikeudenkäyntiin hyvin, sillä prosessi on kestänyt jo pari vuotta. Oikeudenkäynnin aamuna hän kertoi ehtineensä lukea Raamattua ja miettineensä asioita automatkalla.

Päivi Räsänen saapui oikeuteen Raamattu mukanaan.

Mukanaan Räsäsellä on käsilaukkuun mahtuva, vetoketjulla suljettava nahkakantinen Raamattu. Hän kertoo, että Raamattu on se sama kirja, josta hän oli ottanut kuvan syytteissä mainittuun, kesäkuussa 2019 julkaistuun twiittinsä.

– Se (Raamattu) on kuluneen näköinen, koska luen sitä joka päivä, Räsänen sanoi.

Muuten mukana oleva Raamattu ei hänen mukaansa ole mitenkään erityinen, esimerkiksi lahjana saatu.

– Olen tämän ihan itse ostanut, Räsänen kertoi.

Kyseinen twiitin lisäksi Päivi Räsästä syytetään kahdesta muusta teosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?