Kouvolassa Pohjois-Kymen sairaalassa tuli­palo – poliisi epäilee sytyttäjäksi iäkästä potilasta

Palopaikka on eristetty ja potilaat on siirretty toisille osastoille.

Ensihoito on tarkastanut savulle altistuneet, joista 12 on saanut happihoitoa.

24.1. 7:28 | Päivitetty 24.1. 10:19

Kouvolassa Pohjois-Kymen sairaalan osastolla 1 sijaitsevassa potilashuoneessa syttyi varhain maanantaiaamuna tulipalo, Kymenlaakson pelastuslaitos tiedottaa. Syttynyt huone oli tapahtuma-aikaan tyhjillään.

Kymenlaakson pelastuslaitoksen päällikköpäivystäjä Ville Salosen mukaan palo saatiin sammutettua, eikä se levinnyt syttymishuoneesta muualle.

– Pelastusyksikön tullessa kohteeseen huone paikallistettiin nopeasti, ja sammutustyöt myös saatiin sitä kautta nopeasti käyntiin.

Osastolta evakuoitiin kaikki 22 potilasta. Evakuoinnin aloitti sairaalan henkilökunta, joka toimi pelastuslaitoksen mukaan tilanteessa esimerkillisesti. Ensihoito on tarkastanut savulle altistuneet, joista 12 on saanut happihoitoa.

– Heidät on siirretty sairaalan toiselle osastolle. Tämänhetkisen tiedon mukaan ei ainakaan vakavia loukkaantumisia ole tapahtunut, Salonen kertoo.

Savuvahingot jäivät sairaalarakennuksen ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevalle syttymisosastolle.

Syttyneessä potilashuoneessa oli automaattinen paloilmaisin, ei automaattista sammutinjärjestelmää.

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen mukaan tulipalo oli potilaan tahallaan sytyttämä.

– Tulipaloa on syytä epäillä osastolla olleen iäkkään potilaan tahallaan sytyttämäksi, ja on kirjattu rikosilmoitus törkeästä tuhotyöstä. Poliisin tekninen ja taktinen paikkatutkinta on kesken ja jatkuu koko päivän, poliisin tiedotteessa sanotaan.

Potilas oli sytyttänyt sängyn patjan palamaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?