Äänestäjät luottivat lääkäreihin ja sairaan­hoitajiin – huikea edustus ääni­haravissa

Äänestäjät muistivat, että näissä vaaleissa valitaan edustajat päättämään muun muassa sote-palveluiden järjestämisestä.

Yksi asia yhdistää esimerkiksi kansanedustaja Aki Lindéniä, Paula Risikkoa ja Sari Tanusta.

23.1. 23:12

Äänestäjät vaikuttaisivat arvostavan näissä vaaleissa sote-alan asiantuntemusta, sillä moni terveydenhuoltoalan ammattilainen on paitsi pääsemässä läpi, myös saamassa ison äänisaaliin.

Alan ammattilaisiin on luotettu laajasti ympäri Suomen, sillä lähes jokaisella hyvinvointialueella on eniten ääniä saaneiden joukossa lääkäreitä tai sairaanhoitajia.

Varsinais-Suomessa ääniharavaksi on nousemassa kansanedustaja ja lääkäri Aki Lindén (Sdp), joka tunnetaan terveyspoliittisten aiheiden aktiivisena keskustelijana. Samalta alueelta yli 1 000 ennakkoäänen potin keräsi myös lastenlääkäri Kaija Hartiala (kok).

Myös Etelä-Savon ääniharava edustaa lääketiedettä. Tähän mennessä lähes 3 000 ääntä on kerännyt erikoislääkäri, hammaslääkäri Panu Peitsaro (liik, sit).

Etelä-Pohjanmaan äänikuningatar on kansanedustaja, terveystieteiden tohtori Paula Risikko (kok).

Pohjois-Pohjanmaalta läpi ovat menossa lääkintöneuvos Niilo Keränen (kesk) ja lääkäri Liisa Kylmänen (kesk).

Pirkanmaan aluevaltuustossa nähtäneen kansanedustaja, lääkäri Sari Tanus ja sosiaali- ja terveyspalveluiden apulaispormestari Johanna Loukaskorpi (sdp).

Kainuussa ääniharavien joukossa ovat ensihoitajat Heikki Huotari (kesk), ja Johanna Sorri (kesk).

Länsi-Uudenmaan alueelta ollaan valitsemaa kansanedustaja, erikoislääkäri Mia Laihoa (kok) ja Etelä-Karjalassa erikoislääkäri Marja Estolaa (vihr), joka on myös alueen äänikuningatar.

Lapin hyvinvointialueelta on menossa läpi erikoislääkäri Timo Peisa (kesk, sit).

Aluevaltuustoihin on menossa myös sairaanhoitajia. Läpi ovat pääsemässä muun muassa Keski-Suomessa Mervi Hovikoski (sdp), Vantaan ja Keravan alueella Sirkka-Liisa Kähärä (sdp), Päijät-Hämeessä Kirsi Lehtimäki (sdp) ja Kanta-Hämeessä Johanna Häggman (kesk).

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?