Jessica tankkasi Vaasassa euron bensaa ja pyysi paikalle tututkin – tästä halpa hinta johtui

ABC Liisanlehdossa Vaasassa oli järjestelmävian vuoksi tarjolla euron bensaa perjantai-iltana. Häiriö kesti alle tunnin ennen kuin se korjattiin.

Polttoaineiden hinta näytti perjantaina seitsemän aikaan yhtä euroa ABC Liisanlehdon tankkausasemalla Vaasassa. Vain 98 E5 -bensiinin hinta näytti olevan hieman muita kalliimpaa, 1,5 euroa.

22.1. 12:13

Jessica Granholm oli ajamassa Vaasan Kiitokaaren ABC:lle, kun hän huomasi matkan varrella iloisen yllätyksen. Liisanlehdossa sijaitsevan toisen ABC:n hintatornissa bensan hinta näytti yhtä euroa.

Granholm kurvasi tankille ja tankkasi autonsa täyteen.

– Sain sieltä noin 27,5 litraa bensaa. Olin juuri edellisenä päivänä tankannut neljällä kympillä, joten sen enempää ei auton tankkiin mahtunut.

Granholm kertoo, että tankilla oli hänen kanssaan samaan neljä autoilijaa ja yksi autoilija odotti vuoroaan. Kaikki paikalla olleet viestittivät halvoista hinnoista tuttavilleen ja ottivat kuvia yllättävän halvasta bensan hinnasta.

– Olin tankilla noin kello 19.20. Kahdeksan jälkeen paikalle menneet kaverini eivät enää saaneet euron bensaa. Äiti, veli ja täti kuitenkin ehtivät paikalle vielä, kun bensa maksoi vain euron.

Bensan hinta on alkuvuonna kirinyt huippulukemiin. 95-oktaanisen bensan hinta on kohonnut yli kahteen euroon litralta useilla eri paikkakunnilla ja useaan otteeseen.

Lue lisää: Bensan hinta singahti yli kahteen euroon ja markkinat ovat harvinaisen sumeat – ”Paras ennuste on nykyinen hinta”

Bensaa sai alennettuun hintaan Liisanlehdon ABC:lla yhteensä 44 minuuttia. Alennusmyynti johtui järjestelmän päivityksestä johtuneesta viasta.

Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop kertoo, että tuona aikana Liisanlehdon tankilla ehti käydä 37 tankkaajaa. Halpaa bensaa myytiin noin 1 400 litraa.

– Huumorillahan tämä pitää ottaa, vaikka ei näitä vikoja tietenkään toivoisi osuvan useasti kohdalle. Toivottavasti kaikki tankkaajat olivat asiakasomistajia, Biskop letkauttaa hyväntuulisesti.

Liisanlehdon ABC:n halvasta bensasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?