Penkkariajelut ja vanhojen tanssit siirtyvät Helsingissä – Vantaalla penkkarit kuitenkin ajellaan

Penkkariajelut siirretään ylioppilaskirjoitusten jälkeiseen aikaan huhtikuulle 2022.

Helsinkiläisten abiturienttien penkkariajelua keväällä 2020.

20.1. 15:04

Helsingin kaupunki kertoo siirtävänsä lukiolaisten vanhojen tansseja ja penkkariajeluita.

Tarkempi ajankohta ajelulle sovitaan myöhemmin yhdessä helsinkiläisten lukioiden kanssa.

Penkkaripäivä 10. helmikuuta 2022 toteutetaan Helsingin kaupungin lukioissa virtuaalisesti esimerkiksi abi-shown merkeissä.

Myös vanhojen tanssit siirretään huhti-toukokuulle 2022. Tilavarauksiin liittyvistä syistä kaupungin lukiot päättävät kukin itse tanssiensa tarkemmasta ajankohdasta, eikä niiden järjestämiseen ole pääkaupunkiseudun tasolla tai kaupunkitasoisesti sovittua yhteistä päivämäärää. Tansseihin osallistuvat opiskelijat ovat mukana päivän toteutuksen suunnittelussa.

Näillä siirtojärjestelyillä huomioidaan epidemiatilanteen heikentyminen ja edistetään opiskelijoiden, henkilöstön ja kaupunkilaisten terveysturvallisuutta sekä minimoidaan altistumisia ja tartuntoja, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Lisäksi halutaan turvata 15.3.–1.4.2022 järjestettävät ylioppilaskirjoitukset. Kaupunki muistuttaa samalla abiturientteja myös muusta vastuullisesta ja terveysturvallisesta vapaa-ajan toiminnasta.

Siirtopäätökset noudattavat THL:n, STM:n, Opetushallituksen ja Helsingin kaupungin ohjeistuksia. Päätökset on tehty varovaisuusperiaatteella ja niitä on valmisteltu yhdessä yksityiskoulujen liiton ja pääkaupunkiseudun kaupunkien kanssa tammikuussa 2022.

Vanhojen tansseja siirretään kaikissa pääkaupunkiseudun kaupungeissa, mutta penkkareiden osalta Vantaa on tehnyt eriävän päätöksen ja järjestää ajelut normaalina ajankohtana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?