Erittäin huonoa ajokeliä luvassa maan etelä- ja keskiosiin – lunta tupruttaa iltaan asti

Lounaisille merialueille on annettu myrsky- ja aallokkovaroituksia.

Torstain sakeimmat lumipyryt tulevat Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla ja Hämeessä.

20.1. 3:58

Ajokeli heikkenee tänään erittäin huonoksi maan etelä- ja keskiosissa, varoittaa Ilmatieteen laitos.

Varhain torstaina alkanut lumisade jatkuu iltaan asti ja kaakkoisrajalla vielä perjantaiaamuna.

Lappia lukuun ottamatta koko maassa varoitetaan tänään huonosta ajokelistä.

Erittäin huonosta ajokelistä varoitetaan aamukuudesta alkaen Pohjois- ja Etelä-Savossa, Keski-Suomessa, Pirkanmaalla, Päijät- ja Kanta-Hämeessä, Kymenlaaksossa, Pohjois-Karjalassa, Uudellamaalla sekä Ahvenanmaalla.

Torstain sakeimmat lumipyryt tulevat Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla ja Hämeessä. Märkää lunta voi kertyä jopa 10–15 senttiä etelässä ja lounaassa.

Myös merialueille on annettu torstaiksi ja perjantaiksi kovan tuulen varoituksia. Aallokko- ja myrskyvaroituksia on annettu länsirannikon merialueille Merenkurkun eteläpuolella.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos kertoi eilen Twitter-tilillään tehostavansa valmiutta ja varautumista torstaisen lumisateen vuoksi. Keski-Uudenmaan pelastuslaitos kehotti varaamaan riittävästi aikaa ja malttia matkustamiseen.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla varaudutaan lentojen viivästymisiin torstaina ja perjantaina rankan lumisateen ja puuskittaisten tuulien vuoksi, kertoo Finavia.

Teiden ajantasaisia talvikunnossapidon tietoja, kuten onko tie aurattu, voi tarkastella Fintrafficin Liikennetilanne-palvelusta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?