Näin talvimyrsky etenee läpi Suomen – useita varoituksia

Läntisillä merialueilla myrskyää aamun tunteina. Raumalla mitattiin jo aamulla 10 minuutin keskituulen lukemiksi 27 metriä sekunnissa.

Nyt jos koskaan pitää olla varovainen liikenteessä, sillä Ilmatieteen laitos on antanut useita varoituksia jalankulkijoille ja tiellä liikkujille.

Suomeen saapuneen myrskyn etenemissuunta on lounaasta kohti Kaakkois-Suomea. Lumisateet ovat liikkeellä erityisesti lännessä ja pohjoisessa. Myös pääkaupunkiseudulla sataa aamulla lunta.

Tuulet ovat varsinkin aamulla voimakkaita.

– Kymmenen minuutin keskituulen voimakkuudeksi mitattiin aamulla kello 5.40 Raumalla 27 metriä sekunnissa, Forecan meteorologi Juha Föhr kertoo.

Lähetä kuva!

Miltä teillä päin näyttää? Saitko hurjan sääkuvan tai -videon? Voit lähettää niitä meille:

  • WhatsApp-viestinä numeroon 040-6609019

  • Kännykän kuvaviestinä numeroon 13456 (hinta 0,30 €/viesti)

Julkaisemme lukjoiden kuvia ja videoita uutisjutuissamme.

Myrskypuuskat ovat Föhrin mukaan mahdollisia koko maassa maanantaina.

Puuskissa on mitattu jo aamulla kovia lukemia. Pohjoisenpuoleinen tuuli onkin tänään maa-alueilla puuskaista:

– Kylmäpihlajan majakalla Raumalla mitattiin tuulen voimakkuudeksi 33,4 metriä sekunnissa, Forecan Föhr kertoo.

Liikkeellä on kaksi lumisadealuetta. Etenevä myrsky alkaa aamulla Ahvenanmaalta ja Lounais-Suomesta päivällä kohti Kaakkois-Suomea. Läntisillä merialueilla myrskyää aamun tunteina, ja iltapäivällä myrsky saapuu lopulta Kainuuseen.

Tuulivaroitukset ovat voimassa koko maassa, lukuun ottamatta Pohjois- ja Etelä-Karjalaa sekä Etelä- ja Pohjois-Savoa. Keski-Suomi jäänee muuta maata vähemmän tuuliseksi.

Lopulta sää selkenee laajalti iltapäiväksi.

– Tuulet heikkenevät vähitellen maanantaina noin kello 17 alkaen, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Helena Laakso kertoo.

Varoituksia on voimassa runsaasti maa- ja merialueilla. Ilmatieteen laitos varoittaa vaarallisesta jalankulku- ja liikennesäästä Ahvenanmaalla, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa, Pirkanmaalla, Etelä-Pohjanmaa Pohjanmaalla ja lähes koko Lapissa.

Ajokeli on erityisesti aamulla huono, jopa erittäin huono.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?