Näin talvimyrsky etenee läpi Suomen – useita varoituksia

Läntisillä merialueilla myrskyää aamun tunteina. Raumalla mitattiin jo aamulla 10 minuutin keskituulen lukemiksi 27 metriä sekunnissa.

17.1. 8:02

Nyt jos koskaan pitää olla varovainen liikenteessä, sillä Ilmatieteen laitos on antanut useita varoituksia jalankulkijoille ja tiellä liikkujille.

Suomeen saapuneen myrskyn etenemissuunta on lounaasta kohti Kaakkois-Suomea. Lumisateet ovat liikkeellä erityisesti lännessä ja pohjoisessa. Myös pääkaupunkiseudulla sataa aamulla lunta.

Tuulet ovat varsinkin aamulla voimakkaita.

– Kymmenen minuutin keskituulen voimakkuudeksi mitattiin aamulla kello 5.40 Raumalla 27 metriä sekunnissa, Forecan meteorologi Juha Föhr kertoo.

Miltä teillä päin näyttää? Saitko hurjan sääkuvan tai -videon? Voit lähettää niitä meille:

  • WhatsApp-viestinä numeroon 040-6609019

  • Kännykän kuvaviestinä numeroon 13456 (hinta 0,30 €/viesti)

Julkaisemme lukjoiden kuvia ja videoita uutisjutuissamme.

Myrskypuuskat ovat Föhrin mukaan mahdollisia koko maassa maanantaina.

Puuskissa on mitattu jo aamulla kovia lukemia. Pohjoisenpuoleinen tuuli onkin tänään maa-alueilla puuskaista:

– Kylmäpihlajan majakalla Raumalla mitattiin tuulen voimakkuudeksi 33,4 metriä sekunnissa, Forecan Föhr kertoo.

Liikkeellä on kaksi lumisadealuetta. Etenevä myrsky alkaa aamulla Ahvenanmaalta ja Lounais-Suomesta päivällä kohti Kaakkois-Suomea. Läntisillä merialueilla myrskyää aamun tunteina, ja iltapäivällä myrsky saapuu lopulta Kainuuseen.

Tuulivaroitukset ovat voimassa koko maassa, lukuun ottamatta Pohjois- ja Etelä-Karjalaa sekä Etelä- ja Pohjois-Savoa. Keski-Suomi jäänee muuta maata vähemmän tuuliseksi.

Lopulta sää selkenee laajalti iltapäiväksi.

– Tuulet heikkenevät vähitellen maanantaina noin kello 17 alkaen, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Helena Laakso kertoo.

Varoituksia on voimassa runsaasti maa- ja merialueilla. Ilmatieteen laitos varoittaa vaarallisesta jalankulku- ja liikennesäästä Ahvenanmaalla, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa, Pirkanmaalla, Etelä-Pohjanmaa Pohjanmaalla ja lähes koko Lapissa.

Ajokeli on erityisesti aamulla huono, jopa erittäin huono.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?