Helsingin poliisi tunnisti Malmin ryöstöistä epäillyn henkilön - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Helsingin poliisi tunnisti Malmin ryöstöistä epäillyn henkilön

Epäilty muun muassa uhkasi teräaseella kahta noin 70-vuotiasta.

14.1. 19:04 | Päivitetty 15.1. 16:23

Helsingin poliisi pyysi perjantaina havaintoja henkilöstä, jota epäillään kahdesta törkeästä ryöstön yrityksestä ja yhdestä ryöstön yrityksestä Helsingissä. Epäillyt rikokset tapahtuivat 7. joulukuuta Malmilla.

Henkilön epäillään uhanneen teräaseella kahta noin 70-vuotiasta henkilöä ja vaatineen näiltä omaisuutta siinä kuitenkaan onnistumatta. Poliisi tiedotti asiasta 10.12.2021.

Myöhemmin tietoon on tullut vielä kolmas ryöstön yritys, joka tapahtui Markkinatiellä, lähellä kahden epäillyn törkeän ryöstön yrityksen tapahtumapaikkaa.

Poliisi julkaisi myös kaksi kuvaa henkilön tunnistamiseksi. Lauantaina poliisi tiedotti, että kuvissa esiintyvä henkilö on tavoitettu ja hän on kuulustelussa myöntänyt olevansa molemmissa kuvissa esiintyvä poika.

– Koska poika on ollut tekohetkellä alle 15-vuotias ja siten syyntakeeton, ei asia etene syyteharkintaan. Päävastuu pojan asioista on sosiaaliviranomaisilla, poliisi kertoi tiedotteessa.

Helsingin poliisilaitoksen nuorisoryhmä kiitti tiedotteen yhteydessä myös useista vihjeistä, joiden avulla päästiin oikean henkilön jäljille.

Juttua päivitetty 15.1. kello 16.24. Etsitty henkilö on löytynyt.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?