Lapin jääkäripataljoonan komentaja näki uransa ehkä parhaan ampumasuorituksen – ”Herra everstiluutnantti, jääkäri Kaurasen taulu” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Lapin jääkäri­pataljoonan komentaja näki uransa ehkä parhaan ampuma­suorituksen – ”Herra eversti­luutnantti, jääkäri Kaurasen taulu”

Jääkäripataljoonan komentaja korostaa, että loistavia suorituksia oli tiistaina muitakin.

Lapin jääkäripataljoonan komentaja, everstiluutnantti Mikko Kuokka kehui jääkäri Kaurasen ampumasuoritusta Twitterissä.

12.1. 6:15

Lapin jääkäripataljoonan komentaja Mikko Kuokka todisti tammikuussa uransa ”ehkä parasta suoritusta” ampumaradalla. Everstiluutnantti Kuokka ylisti jääkäri Kaurasen ampumasarjaa Twitterissä.

– Ehkä paras suoritus, jonka olen koskaan nähnyt. Meillä osataan ampua, hän kirjoittaa.

Kuokka puhuu pitkästä kokemuksesta, sillä hänellä on takanaan yli neljännesvuosisadan mittainen ura sotilaana. Lapin jääkäripataljoonan komentajana hän on toiminut elokuusta 2020 lähtien.

Kuokka jatkaa ampumasarjan kehumista Ilta-Sanomille. Hän kertoo, että sarjan ampunut jääkäri on viime kesän saapumiserästä ja kuuluu jääkäripataljoonan valmiusyksikköön. Ammunnat olivat osa valmiusyksikön harjoituksia.

– Onhan tuo huikea suoritus, mutta rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että siellä oli muitakin loistavia suorituksia.

Hän sanoo, että kolme laukausta kymppiin ampuneita oli tiistaina enemmänkin, mutta Kuokan mielestä kyseisessä kuvassa näkyy selkeästi hajontakuvio eli ”kasa”.

– Lisäksi siinä oli onnistuttu tekemään vaikein temppu eli tähtäimien siirtäminen keskelle.

Siksi hän kuvan Twitteriin jakoikin.

Kuvassa on kaksi kohdistussarjaa. Ensimmäisenä ammutut laukaukset ovat kuvassa oranssilla ja toisen sarjan laukaukset keltaisella.

Sarjojen välissä ampuja siirsi aseensa tähtäimiä ja hioi ampuma-asennon huippuunsa.

Vaikka ensimmäinen sarja jätti vielä toivomisen varaa, toista ei olisi voinut kovin paljon paremmin ampua: kaikki kolme laukausta keskelle taulua.

Kuokka korostaa myös, että ensimmäisetkään kolme laukausta eivät olleet huonoja.

Kuokka kertoo, että kohdistussarjat ammuttiin 50 metristä optisella punapistetähtäimellä eli käytössä ei ollut rynnäkkökiväärin oma rautatähtäin. Kyseisissä ammunnoissa varmistettiin, että punapistetähtäimet olivat kohdallaan. Vasta sen jälkeen ampujat siirtyivät ampumaan varsinaiselta ampumaetäisyydeltä eli 150 metristä.

– Jos punapistetähtäin ei ole kohdallaan, kauempaa ampuu helposti ohi. Siksi punapistetähtäimellä kannattaa ampua ensin läheltä.

Tekevätkö Lapin karut olosuhteet hyviä ampujia?

Kuokka kertoo, että Lapin jääkäripataljoonassa panostetaan paljon ampumakoulutukseen. Hän antaa kiitosta erityisesti pataljoonan kouluttajille.

– Hyvän jalkaväkisotilaan on pakko osata ampua. Me panostetaan siihen paljon ja silloin tulokset puhuvat puolestaan.

Twitterissä on pohdittu, onko Kuokan jakaman sarjan ampunut jääkäri tarkka-ampuja.

– Ei, hän on ihan rynnäkkökiväärimies. Meillä on tarkka-ampujat vielä erikseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?