Suomessa herättiin hyiseen aamuun – pian lämpötila nousee jopa yli 30 astetta

Lapissa päivä valkeni paikoin jopa yli kymmenen astetta lämpimämpänä kuin etelässä ja idässä.

11.1. 9:41

Tiistaiyö oli kuluneen talven kylmin monilla mittauspaikoilla etelässä ja idässä.

Forecan mukaan kylmintä on ollut Pohjois-Karjalassa, missä lämpötila laski alle 30 pakkasasteen puolelle yli viidellä mittausasemalla. Jäätävimmät, –31,5 asteen lukemat mitattiin Ilomantsi Mekrijärven ja Tohmajärvi Kemien seuduilla.

Myös pääkaupunkiseudulla on mitattu talven alimmat lämpötilat. Esimerkiksi Helsinki–Vantaan lentoasemalla pakkanen laski alimmillaan –23,1 asteeseen.

Lapissa päivä sen sijaan valkeni paikoin jopa yli kymmenen astetta lämpimämpänä kuin etelässä ja idässä. Lounaistuulen viriäminen on lauhduttanut säätä voimakkaasti Lapissa ja länsirannikolla.

Lauhtumisen myötä ajokeli voi olla paikoin todella liukas, sillä ilmankosteuden nouseminen voi aiheuttaa tien pinnalle vaarallisen kuurakerroksen.

Lue lisää: Säässä tapahtuu brutaaleja vaihteluja – ”Juhani Tamminenkin on erehtyväinen”

Pian sää lauhtuu muuallakin maassa ja voimakkaimmilla pakkasalueilla lämpötila voi nousta jopa yli 20 asteella vuorokaudessa. Torstaille on luvattu föhn-tuulta ja sen myötä lämpötilan ennustetaan nousevan useissa paikoissa reilusti plussan puolelle.

Ilmatieteen laitokselta kerrottiin maanantaina, että lämpötila voi torstaina kohota paikoin yli viiteen lämpöasteeseen, ja plussan puolelle päästään Oulua ja Länsi-Lappia myöten. Näin ollen lämpötilat saattavat olla torstaina paikoin jopa yli 30 astetta korkeampia kuin tänään tiistaina.

Saitko hienon kuvan? Lähetä se Ilta-Sanomille tästä!

Juttua täsmennetty kello 12.38: Lämpötila voi nousta torstaihin mennessä jopa yli 30 asteella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?