Alokas Lindén ehti olla kaksi päivää armeijassa, kun omikron iski tupaan: ”Vähän v***ttaa”

Kaartin jääkärirykmentti estää tartuntojen leviämistä. Positiivisen koronatestin saaneen tuvassa olleet muut varusmiehet komennettiin kotiin.

Lauri Lindén kuvattuna 11.10.2021. Kuvituskuvia.

5.1. 18:55

Pahentunut koronavirustilanne näkyy myös Puolustusvoimissa. Terävänä keskustelijana tunnettu Lauri Lindén kertoo Twitterissä, miten maanantaina 3.1. alkanut varusmiespalvelus Kaartin jääkärirykmentissä Santahaminassa sai erikoisen käänteen heti alussa koronaviruksen takia.

– Kasarmilla omikronmankeli ja tuvassa koronapositiivinen, joten koko tupa himaan, hän kertoo Twitter-tilillään.

– Vähän vituttaa, hän tiivistää tuntemuksensa.

Kaartin jääkärirykmentti on Helsingissä sijaitseva Maavoimien joukko-osasto.

– Meille tuli viesti kello 11, että tuvassa oli tullut yksi positiivinen koronatestitulos ja siksi meidän muiden täytyi lähteä kotiin, alokas Lindén kertoo Ilta-Sanomille.

Lauri Lindén tunnetaan varsinkin siitä, että hän ottaa kärkkäästi kantaa yhteiskunnalliseen keskusteluun. IS:n sivuilla hän on väitellyt säännöllisesti yhteiskunnallisista aiheista Mats Uotilan kanssa.

Lue lisää: Pitäisikö ilotulitteet kieltää tavallisilta kansalaisilta? Mats Uotila ja Lauri Lindén väittelivät Whatsappissa – lue, miten keskustelu eteni

– Aloitin hyvillä mielin Santahaminassa, mutta on luonnollista, että tässä tilanteessa täytyi toimia näin, hän sanoo.

Lindénin tuvan väki on siis pois kasarmilta jonkin aikaa.

– Nyt on aikaa miettiä, mitkä ovat hyviä tavoitteita armeijassa ja minne pyrin opiskelemaan, hän kertoo.

Kaartin jääkärirykmentti kertoo verkkosivuillaan, että koronatilanteen huonontuminen pääkaupunkiseudulla näkyy myös jääkärirykmentissä.

– Kaartin jääkärirykmentissä on todettu korona 35 varusmiehellä. Altistuneita on noin 135 henkilöä. Henkilöt ovat pääsääntöisesti muutamaa tapausta lukuun ottamatta kotona karanteenissa, sivuilla kerrotaan.

Kaartin jääkärirykmentti jatkaa toimintaansa koulutussuunnitelmien mukaisesti sopeuttaen varusmiesten koulutuksen vallitsevaan tilanteeseen.

– Eri osastoihin kuuluvat varusmiehet eivät ole varuskunnan sisällä keskenään tekemisissä. Vakiintuneet käytännöt kasvomaskien käytöstä, turvavälien pitämisestä, käsi- ja yskimishygieniasta sekä kasarmitilojen siisteyden ylläpitämisestä ovat käytössä tartuntojen ehkäisemiseksi.

– Henkilökunnan osalta jatketaan etätyöskentelyä. Varusmieskoulutuksen sopeuttamistoimenpiteillä Kaartin jääkärirykmentti turvaa valmius- ja koulutusedellytyksensä sekä henkilökunnan ja varusmiesten terveysturvallisuuden, sivustolla kerrotaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?