Suomessa todettu 6 791 uutta korona­virus­tartuntaa – katso oman kuntasi tilanne

Tehohoidossa on tällä hetkellä 47 koronapotilasta.

5.1. 11:43 | Päivitetty 5.1. 15:01

Suomessa on todettu 6 791 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Eilen uusia tapauksia raportoitiin 5 492.

Kahden viikon aikana on raportoitu noin 61 000 tartuntaa, mikä on lähes 24 500 tartuntaa enemmän kuin edellisellä kahden viikon ajanjaksolla. Yhteensä Suomessa on todettu koko pandemian aikana noin 290 000 koronavirustartuntaa.

Koronan ilmaantuvuus on Suomessa korkeampi kuin koskaan aiemmin, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen terveysturvallisuusjohtaja (THL) Mika Salminen viikoittaisessa koronakatsauksessa.

Uusia tapauksia on raportoitu 1 048 sataatuhatta asukasta kohden viimeisen kahden viikon aikana. Koronaepidemian huippua ei ole vielä nähty Suomessa, arvioi sosiaali- ja terveysministeriön johtava asiantuntija Liisa-Maria Voipio-Pulkki.

Lue lisää: Husin ja Varsinais-Suomen alueella 90 % korona­tapauksista omikronia – karanteenin lyhentämisestä tiedotettaneen lähi­päivinä

Sairaalahoidossa on koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi nyt 469 ihmistä. Heistä 47 on tehohoidossa.

THL kertoi tänään myös 25 uudesta koronavirukseen liittyvästä kuolemantapauksesta Suomessa. Kaikkiaan pandemian aikana on todettu 1 624 koronavirukseen liittyvää kuolemaa.

Useampi kuin yhdeksän kuollutta kymmenestä on ollut yli 60-vuotiaita. Ikäryhmässä todetut tartunnat taas edustavat alle kymmenesosaa kaikista Suomessa todetuista koronatartunnoista.

Lue lisää: Husin ja Varsinais-Suomen alueella 90 % korona­tapauksista omikronia – karanteenin lyhentämisestä tiedotettaneen lähi­päivinä

Lue lisää: Tämä kaikki koronaan kuolleista nyt tiedetään – taustalla merkittäviä yhtäläisyyksiä

Lue lisää: Rokotusrumba pyörähtää täyteen vauhtiin työterveydessä – "Rokotushalukkuus ennennäkemättömän suurta”

Lue lisää: Kolmosrokotteita hakevat nyt myös nuoret aikuiset – ylilääkäri haittavaikutuksista: ”Viesti on suorastaan rauhoittava”

Korjaus 5.1. kello 15.01: Sairaalahoidossa on koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi nyt 469 ihmistä, ei 422.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?