Kuopion kouluhyökkääjä ei valita korkeimpaan oikeuteen – elinkautinen tuomio jää voimaan

Joel Marinin hovioikeudessa saama elinkautinen vankeustuomio jää voimaan.

Murhasta tuomitun Joel Marinin (vas.) elinkautinen vankeustuomio pysyy voimassa.

29.12.2021 10:33

Kuopion kouluhyökkääjä Joel Marin ei hae valituslupaa korkeimmasta oikeudesta, kertoo hänen asianajajansa Matti Niiranen STT:lle.

– Asiasta on keskusteltu ja olemme päätyneet siihen, että asia jätetään hovioikeuden ratkaisun varaan, hän kertoi.

Näin ollen hovioikeuden miehelle langettama elinkautinen vankeustuomio muun muassa murhasta ja 20:stä murhan yrityksestä jää voimaan.

Hyökkäys tapahtui kauppakeskus Hermanin yhteydessä olleissa Savon ammattiopiston tiloissa toissa vuoden lokakuussa. Tuolloin 24-vuotias mies hyökkäsi miekan kanssa luokkahuoneeseen.

Hyökkäyksessä kuoli 23-vuotias ukrainalaisnainen ja kymmenkunta ihmistä haavoittui tai loukkaantui. Osalle uhreista jäi miekaniskuista elinikäisiä vammoja.

THL:n mukaan mies oli syyntakeinen, oikeus katsoi samoin

Miehelle tehtiin mielentilatutkimus esitutkinnan aikana. Lausunnossaan siitä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL katsoi, että mies oli tekojen aikaan syyntakeinen eli ymmärsi tekonsa. Käräjäoikeus oli samaa mieltä. Hovioikeuden mukaan asiassa ei hovikäsittelyssäkään tullut ilmi sellaista uutta, jonka perusteella se olisi päätynyt syyntakeisuusarvioinnissa toiseen lopputulokseen kuin käräjäoikeus.

Murhan ja 20 murhan yrityksen lisäksi Joel Otto Aukusti Marinin, 27, syyksi luettiin myös virkamiehen väkivaltainen vastustaminen, törkeä vahingonteko ja pahoinpitelyn yritys. Hovioikeuden ratkaisu oli yksimielinen.

Lue lisää: Kuopion kouluiskun tekijä määrättiin maksamaan uhreille mittavat korvaukset

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?