Hallitus päätti sisärajavalvonnan käyttöönotosta – Merivartiosto varoittaa ruuhkista Helsinki-Vantaalla ja satamissa

Päätös on voimassa tammikuun puoliväliin.

Sisärajavalvonta palautettiin Suomen ja kaikkien Schengen-maiden väliseen liikenteeseen.

28.12.2021 16:20

Hallitus päätti tiistaina sisärajavalvonnan käyttöönotosta tiistaista alkaen. Sisärajavalvonta palautettiin Suomen ja kaikkien Schengen-maiden väliseen liikenteeseen.

Päätös on voimassa 16. tammikuuta saakka.

Lisäksi hallitus kiristi maahantulon rajoituksia niin, että tiistaista alkaen Suomeen ulkomailta saapuvilta vaaditaan todistus täydestä rokotussarjasta tai alle kuusi kuukautta sitten sairastetusta koronataudista sekä näiden lisäksi todistus alle 48 tuntia vanhasta negatiivisesta koronatestituloksesta.

Vaatimus koskee vuodenvaihteeseen asti vuonna 2005 tai sitä aikaisemmin syntyneitä ja vuodenvaihteen jälkeen vuonna 2006 tai sitä aikaisemmin syntyneitä.

Merivartiosto varoitti tiistaina Twitterissä, että matkustusasiakirjojen ja koronatodistusten tarkistaminen tulee aiheuttamaan ruuhkaa Helsinki-Vantaan lentoasemalle ja Helsingin satamiin.

Negatiivista koronatestitulosta ei edellytetä Suomen kansalaisilta, Suomessa pysyvästi asuvilta ulkomaalaisilta eikä henkilöiltä, joiden maahantulon perusteena on välttämätön syy, kuten pakottavat perheasiat tai muut pakottavat henkilökohtaiset syyt.

Suomen ja Ruotsin ja Suomen ja Norjan välisen maarajan rajayhteisöjen asukkaita sekä Ruotsin Norrtäljen kunnan ja Ahvenanmaan maakunnan välisessä liikenteessä matkustavia henkilöitä koskevat säännöt ovat astetta lievempiä, sillä heidän kohdallaan riittää todistus enintään seitsemän vuorokautta ennen Suomeen saapumista tehdyn koronatestin negatiivisesta tuloksesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?