Tilasto julki: Nuorin Suomessa koronaan kuollut oli alle 25-vuotias

Tilaston mukaan nuorin vuonna 2020 koronaan Suomessa kuollut olisi 20–24-vuotias mies. Tämän vuoden osalta tilastoja ei ole julkaistu. Suomalaisviranomaiset eivät ole kuitenkaan kertoneet, että tätä nuorempiin ikäryhmiin kuuluneita olisi kuollut.

Kuvituskuva.

10.12.2021 12:03

Tilastokeskus julkaisi perjantaina koko vuotta 2020 koskevan kuolemansyytilastonsa, jossa on nyt mukana myös koronaan kuolleet. Tilaston mukaan nuorin koronaan Suomessa kuollut olisi 20–24-vuotias mies.

Tilastossa ei näy vuodelta 2020 yhtään nuorta koronaan kuollutta naista. Nuorin nainen on tilastossa 55–59-vuotias.

Tilastossa ovat mukana peruskuolemansyyt niin sanotun ICD-10 ja 3-merkkitason mukaan. Tilastossa ovat molemmat koodit, jotka tarkoittavat koronan aiheuttamaan tautiin kuolleita, U07.1 ja U07.2. Jälkimmäinen pitää mahdollisesti sisällään sellaiset koronakuolleet, joilla ei ollut laboratoriotutkimuksella vahvistettua tartuntaa.

Suomessa koronaviruksen aiheuttamaan tautiin kuolleista pitää ajantasaista tilastoa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. THL on kuitenkin salannut koko pandemian ajan nuorimpien ikäluokkien osalta kuolleiden määrät vedoten yksilönsuojaan.

Muut toimijat ovat kuitenkin THL:n tilastoja tarkempia tilastoja julkaisseet. Muun muassa Euroopan tautivirasto ECDC ja Tilastokeskus Suomessa. Niiden luvut päivittyvät hitaasti suhteessa THL:n tilastoihin.

On mahdollista, että kuluneen vuoden aikana joku nuorempikin on koronaan kuollut, mutta tiedon asiasta saanee vasta ensi vuonna.

ECDC:n mukaan Suomessa olisi kuollut viime keväänä koronaan alle 5-vuotias tyttö. THL on kuitenkin kiistänyt tiedon IS:lle, eivätkä suomalaisviranomaiset ole kertoneet julkisuuteen, että tänä vuonna alle 20-vuotiaita olisi kuollut koronaan.

THL vahvisti keskiviikkona, ettei sillä ole tiedossaan yhtään alle 12-vuotiaita koronaan kuollutta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?