Tuntematon mies suuteli, nipisteli ja työnsi käden alaikäisen tytön takin alle junassa – sai ehdotonta vankeutta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tuntematon mies ahdisteli junassa alaikäistä tyttöä – suuteli, nipisteli ja työnsi käden takin alle

Tyttö oli tilanteessa vastentahtoinen ja yritti päästä siitä useamman kerran irti, mutta mies veti tämän aina takaisin.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi miehen kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

8.12.2021 22:48

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut 14-vuotiasta tyttöä junamatkalla ahdistelleen miehen kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Tekohetkellä mies oli 33-vuotias. Tyttö ja mies olivat toisilleen tuntemattomia.

Seksuaalirikokset tapahtuivat Joensuusta Nurmekseen matkalla olleessa junassa joulun alla kaksi vuotta sitten. Syytteen mukaan mies oli painanut vieressä istuneen tytön pään syliinsä, nipistellyt ja venytellyt tätä huulista ja nenästä sekä työntänyt kätensä tämä takin alle ja raapinut tätä rintojen välistä.

Mies oli myös suudellut tyttöä, kosketellut tätä käsin housujen päältä reisistä ja jalkovälistä. Tyttö oli tilanteessa vastentahtoinen ja yritti päästä siitä useamman kerran irti, mutta mies veti tämän aina takaisin. Tilanteen ahdistavuudesta ja nuoresta iästään johtuen tyttö ei kyennyt sanomaan ahdistelijalleen vastaan.

Junan valvontakameran tallenne tuki tytön kertomusta, jota oikeus piti uskottavana.

Oikeudessa mies kiisti syytteet lapseen kohdistuneista seksuaalirikoksista, koska hänen käsityksensä mukaan tyttö oli noin 20-vuotias. Hän ei myöskään pystynyt selvittämään asiaa kysymällä, koska heillä ei ollut ”yhteistä kieltä”. Näytön perusteella oikeus kuitenkin katsoi, että tyttö oli tekohetkellä ikäisensä näköinen ja oloinen.

Mies pyysi rangaistukseensa lievennystä vedoten heikkoon terveyteensä. Hänellä oli todettu syöpä ja hän sai siihen sytostaattihoitoa. Ehdollisen vankeusrangaistuksen osalta oikeus ei kuitenkaan katsonut olevan aihetta tuomion kohtuullistamiseen.

Oikeuden päätöksellä mies joutuu maksamaan tytölle mielenterveyden häiriöiden aiheuttamasta tilapäisestä haitasta sekä henkisestä kärsimyksestä yhteensä 3 000 euroa. Hän joutuu maksamaan valtiolle myös tytön noin 3 500 euron oikeudenkäyntikulut, mutta hänen omat noin 2 600 euron kulunsa jäävät valtion vahingoksi.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Siihen voi hakea muutosta Itä-Suomen hovioikeudelta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?