Tytti Yli-Viikarilta kovaa puhetta entisestä alaisestaan: ”Oli täysin kestämätön ajatus, että annetaan tilanteen vain jatkua” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tytti Yli-Viikarilta kovaa puhetta entisestä alaisestaan: ”Oli täysin kestämätön ajatus, että annetaan tilanteen vain jatkua”

Oikeudenkäynti alkoi syytteestä, joka koskee alaisen kanssa solmittua sopimusta palkasta ilman työtä.

8.12.2021 6:30 | Päivitetty 8.12.2021 15:50

Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) entisen pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin oikeudenkäynti on alkanut Helsingin käräjäoikeudessa.

Käräjäoikeus aloitti jutun käsittelyn syytekohdasta, joka koskee alaisen kanssa solmittua poikkeuksellista sopimusta. VTV:n työntekijälle maksettiin ennen eläkkeelle jäämistä peräti kaksi vuotta palkkaa ilman, että työntekijän tarvitsi tehdä töitä.

Sopimuksen tehneet Yli-Viikari ja johtaja Mikko Koiranen vastaavat nyt käräjäoikeudessa syytteeseen törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Molemmat ovat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen.

Lue lisää: Tytti Yli-Viikarin oikeuden­käynti alkoi – esitteli medialle persialais­runoilijan merkki­teosta

Lue lisää: Tällainen on kirja, jota Tytti Yli-Viikari esitteli ennen oikeudenkäyntiään: ”Tarjoaa aineksia monenlaisiin piiloviesteihin”

Lue lisää: Syyttäjä: Yli-Viikari tuomittava ehdolliseen vankeus­rangaistukseen ja viralta pantavaksi pää­johtajan virasta

Aamupäivällä käräjäoikeudessa luettiin syytteet ja vastattiin niihin, kuultiin asiaesittelyt sekä käytiin läpi kirjalliset todisteet. Iltapäivällä kuultiin Yli-Viikaria ja Koirasta.

Yli-Viikaria vastaan on nostettu syyte myös virkamatkojen Finnair Plus -palkintopisteiden käyttämisestä yksityiskuluihin, mutta lentopistehaara käsitellään oikeudessa vasta ensi viikolla. Tämä syyte koskee epäiltyä virkavelvollisuuden rikkomista ja maksuvälinepetosta.

ISTV seurasi ensimmäisen istuntopäivän alkua suorassa lähetyksessä, joka on nyt päättynyt. IS:n tekstiseuranta jatkuu koko istuntopäivän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?