THL: Suomessa kaksi uutta omikrontartuntaa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

THL: Suomessa kaksi uutta omikron­tartuntaa

Suomessa on varmistettu kaksi uutta omikronvariantin aiheuttamaa koronavirustartuntaa, tiedottaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)

7.12.2021 13:47

Molemmat tartunnat on todettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella. Henkilöt ovat matkustaneet viime aikoina Etelä-Afrikassa ja Nigeriassa. Tapaukset eivät liity aiempaan tartuntaketjuun.

THL:n mukaan tähän mennessä Suomessa on todettu yhteensä yhdeksän varmistettua omikronin aiheuttamaa tartuntaa. Hus-alueen lisäksi tartuntoja on todettu Varsinais-Suomessa sekä Pohjois-Savossa.

THL kertoo, että omikronmuunnosta on nyt havaittu 50 maassa. Euroopassa omikronia on havaittu 21 maassa. Ensimmäiset havainnot uudesta muunnoksesta tehtiin marraskuussa Etelä-Afrikassa ja Botswanassa. Suomessa omikronmuunnos havaittiin ensimmäisen kerran viime viikon torstaina. Ensimmäiset tautitapaukset tulivat Suomeen Ruotsista.

–  Seuraamme kansainvälistä tilannetta tarkasti yhdessä eri maiden viranomaisten kanssa. Virusmuunnos on levinnyt jo laajasti, ja uusia tartuntoja voi löytyä mistä maasta tahansa. Laajamittaisempaa maan sisäitä leviämistä ei kuitenkaan vielä ole raportoitu Euroopan alueella. Tilanne voi kuitenkin muuttua nopeasti, THL:n johtava asiantuntija Jari Jalava sanoo tiedotteessa.

Toistaiseksi ei ole varmaa tietoa, aiheuttaako omikron vakavampaa tautia kuin aiemmat muunnokset. Tiedossa ei ole myöskään, suojaavatko nykyiset rokotteet uudelta muunnokselta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?