Marin poseerasi perjantaina kaksois­murhaaja Janne Ranisen rinnalla

Sanna Marin vieraili perjantaina toimittaja-kirjailija Ina Mikkolan kirjan julkaisujuhlassa.

Sanna Marin kävi lauantaina kirjan julkaisujuhlassa ja myöhemmin juhlimassa yökerhossa.

6.12.2021 14:17

Pääministeri Sanna Marin vieraili perjantaina Ina Mikkolan Valtakirjani-kirjan julkistamisjuhlissa Helsingin ydinkeskustassa.

Siellä hän tapasi myös Janne Ranisen, joka kertoo Instagramissa yllätyksestään, kun hän tapasi pääministeri Sanna Marinin.

– Olipa taas erikoinen päivä. Eka Helsingin Sanomien haastateltavana gangstarapin suunnasta. Sitten rakkaani Mercedeksen virallisena avecina Ina Mikkolan kirjajulkkarissa, jossa juhlimassa oli myös Suomen pääministeri Sanna Marin.

Janne Raninen on nykyisin yrittäjä. Julkisuuteen hän nousi 1998, kun hän murhasi Ruotsissa mafiajohtajan. Hän palasi vankilaan pian, kun murhasi vuonna 2003 Volkan Ünsalin Helsingissä. Hänet vapautettiin vankilasta ehdonalaiseen vapauteen kuluvan vuoden maaliskuussa.

Raninen on kihloissa räppäri Mercedeksen eli Linda-Maria Roineen kanssa. Roine on käyttänyt aiemmin taiteilijanimeä Mercedes Bentso.

– Kuningas ja pääministeri, hän kommentoi Ranisen jakamaa kuvaa.

Taustalla kuvassa pilkistää Ina Mikkolan pää ja punainen valtaistuin, jonka Mikkola kertoo Instagramissa vuokranneensa juhliin.

Juhlissa vieraili myös Sdp:n valtuutettu Maria Mäkynen. Mikkola on julkaissut Instagram-tilillään kuvan, jossa hän poseeraa yhdessä Sanna Marinin ja Mäkysen kanssa.

Lisää kuvia näet painamalla kuvan päällä olevaa nuolta. Marinin kuva on kolmen painalluksen takana.

Marin kertoi aiemmin Ilta-Sanomille olleensa lauantai-iltana ravintolassa päivällisellä puolisonsa Markus Räikkösen ja ystäväpariskunnan kanssa. Sen jälkeen ilta jatkui. Pääministeri oli Seiskan mukaan Groteskissa ja Butchers-yökerhossa viettämässä iltaa pitkälle pikkutunneille saakka.

Seiskan mukaan seurueessa olivat muun muassa hänen puolisonsa Markus Räikkönen, tubettaja Tuure Boelius, missi-somevaikuttaja Sabina Särkkä ja valokuvaaja-bloggari Janita Autio.

Pääministerin lauantai on noussut puheenaiheeksi, koska lauantai-illan aikana kävi ilmi, että Marin oli perjantaina altistunut koronavirukselle oltuaan ulkoministeri Pekka Haaviston kanssa samassa tilassa. Haaviston tartunta varmistui lauantaina.

Helsingin Sanomien mukaan Marinin valtiosihteeri Henrik Haapajärvi soitti hänelle noin kello 19.20 ja kertoi tapauksesta. Haapajärvi oli kertonut, ettei altistuminen ei aiheuta erityistoimenpiteitä.

Haaviston kanssa samassa tilassa olleet asetettiin kuitenkin välttämään kontakteja. Marinin valtioneuvoston työpuhelimeen oli lähetetty illan aikana kaksi tekstiviestiä noin kello 20 ja 22, joissa häntä kehotettiin välttämään kontakteja koronatestiin saakka.

Marinilla ei ollut vapaailtanaan mukanaan valtioneuvoston työpuhelinta vaan pelkkä eduskunnan työpuhelin, johon valtioneuvoston tilannekeskuksen viestejä ei tule. Näin ollen hän ei saanut viestejä ennen kuin sunnuntaina, jolloin hän hakeutui koronatestiin.

Ministerin käsikirjan mukaan ministerillä pitäisi olla työpuhelin mukanaan.

– Ilman muuta olisin toiminut toisella tavalla, jos tämä tieto (valtioneuvoston turvallisuuspäällikön laatima ohjeistus) olisi minut tavoittanut, Marin kertoi IS:lle

– Luotin siihen, että puhelimitse saamani tiedon ja täyden rokotesarjan myötä ei ollut tarvetta erityistoimille.

Marin on kertonut välttävänsä kontakteja kunnes hän saa tietää maanantaisen testinsä tuloksen.

Oikaisu 6.12.2021 kello 22.10: Toisin kuin jutussa kerrottiin, julkistamisjuhlat olivat perjantaina.

Juttua muokattu 8.12. kello 20.27. Lisätty tieto Linda-Maria Roineen taiteilijanimestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?