Suomessa varmistettu seitsemän omikrontartuntaa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Suomessa seitsemän omikron­tartuntaa – näillä alueilla ne on todettu

Tapaukset kuuluvat samaan tartuntaketjuun.

4.12.2021 9:44

Suomessa on nyt todettu yhteensä seitsemän uuden omikronvirusmuunnoksen aiheuttamaa koronavirustapausta, tiedottaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Uusia tartuntoja raportoitiin lauantaina kaksi. THL:n mukaan kaikki tähän mennessä todetut tartunnat kuuluvat samaan tartuntaketjuun.

Tapauksia on todettu yksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, neljä Varsinais-Suomessa sekä kaksi Pohjois-Savossa.

Tiedotteen mukaan paikalliset viranomaiset kartoittavat altistuneita ja tekevät torjuntatoimia sairaanhoitopiirien alueilla.

THL ei tiedota koronan päiväkohtaisia tartuntalukuja viikonloppuisin. Seuraavan kerran kaikista tartunnoista kerrotaan maanantaina.

Omikronmuunnoksen leviämistä torjutaan THL:n tiedotteen mukaan muiden koronavirusmuunnosten tavoin. THL kehottaa huolehtimaan suositusten mukaisesta rokotesuojasta, hyvästä käsi- ja maskihygieniasta sekä turvaväleistä ja oireiden ilmaantuessa pysymään kotona.

Virusmuunnosten syntyminen kuuluu virusten normaaliin kiertoon, THL toteaa. Variantit voivat levitä ja syrjäyttää aiempia virusmuotoja tai jäädä muiden muunnosten jalkoihin.

Maailman terveysjärjestö WHO nosti uuden muunnoksen huolta aiheuttavien koronavirusmuunnosten listalle 26. päivä marraskuuta ja nimesi sen samalla omikroniksi.

Tutkijoiden mukaan omikron näyttää leviävän Etelä-Afrikassa yli kaksi kertaa nopeammin kuin aiempi deltamuunnos. Asiasta kertoi New York Times.

Uusi tutkimus osoittaa, että muunnos on tartuttavampi kuin edeltäjänsä, joka myös oli helpommin leviävä kuin aikaisemmat muunnokset.

Eteläafrikkalaiset tutkijat kertoivat havainnoistaan tämän viikon lopulla. Tautitapausten määrä on noussut maassa lyhyen ajan sisällä yli kaksinkertaiseksi.

Tutkimusta ei ole vielä vertaisarvioitu tai julkaistu tieteellisessä julkaisussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?