Finnkino ottaa korona­passin käyttöön pää­kaupunki­seudulla

Koronapassia tullaan edellyttämään Helsingin kaupungin tapahtumissa ja osassa asiakastiloista tämän vuoden loppuun asti. Mukaan lähtevät myös elokuvateatterit.

Koronapassien käyttöönotto laajenee 4. joulukuuta 2021 koskemaan osaa kaupungin toimijoista ja esimerkiksi elokuvateattereista.

3.12.2021 17:43

Finnkino ilmoittaa ottavansa käyttöön koronapassin pääkaupunkiseudun teattereissaan lauantaina 4.12. alkaen. Pääkaupunkiseudulle kohdistuvien tapahtuma-alaa säätelevien rajoitusten myötä Finnkino ottaa käyttöön koronapassin Helsingin, Vantaan ja Espoon teattereissa.

Näin toimiessaan teatteri pystyy pitämään ovet auki yleisölle.

”Rajoitusten kohdistuessa elokuvateattereihin, koronapassin käyttöönotto mahdollistaa sen, että voimme pitää elokuvateatterimme avoinna”, kertoo Finnkinon kaupallinen johtaja Hannele Wolf-Mannila tiedotteessa.

Koronapassi tarkastetaan teatterin sisäänkäynnillä kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä 4. joulukuuta alkaen pääkaupunkiseudun teattereissa.

Koronapassi on jo aiemmin otettu käyttöön Finnkinon teattereissa Lahdessa, Porissa, Oulussa ja Turussa, sekä osiltaan Tampereella.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti 2. joulukuuta, että pääkaupunkiseudulla sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä rajataan 20 henkilöön. Toiminnanharjoittajilla on mahdollisuus välttyä rajoituksilta edellyttämällä koronapassia.

Koronapassina toimii EU:n koronatodistus, jonka saa ladattua Omakanta-verkkopalvelusta.

Keskustakirjasto vaatii passia Kino Reginassa

Myös Helsingin Keskustakirjasto Oodi ilmoittaa ottavansa koronapassin käyttöön omassa elokuvateatterissaan Kino Reginassa 4. joulukuuta.

Koronapassin lisäksi henkilön on syytä pitää mukanaan henkilöllisyystodistusta. Ihmisten pyydetään varautuvan näyttämään passia ja henkilöllisyystodistusta jo teatterin ovella.

Passi käyttöön laajalti pääkaupunkiseudulla

Koronapassi otetaan käyttöön 4. joulukuuta 2021 alkaen kaikissa Helsingin kaupungin järjestämissä yleisötilaisuuksissa ja osassa asiakastiloista.

Esimerkiksi sisäliikuntapaikat, kulttuurikeskukset ja kaupungin museot; Helsingin taidemuseo HAM, Helsingin kaupunginmuseo ja Ruiskumestarin talo, ottavat koronapassin käyttöön.

Koronapassia tullaan edellyttämään kaupungin tapahtumissa ja osassa asiakastiloista ainakin vuoden loppuun asti.

Esimerkiksi kirjastojen ja nuorisopalvelujen tiloissa koronapassia ei kuitenkaan oteta käyttöön.

THL suosittelee seuraavia ohjeita koronavirukselta suojautumiseen ja tartuntojen ehkäisemiseen:

  • Ota rokote.

  • Jos sairastut, pysy kotona.

  • Muista hygienia: kädet, maski, turvaväli.

  • Pidä Koronavilkku päällä.

  • Käytä koronapassia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?