Itsenäisyys­päivänä useita mielen­osoituksia Helsingissä – näin ne vaikuttavat liikenteeseen

Poliisille on tehty ilmoitus neljästä mielenosoituksesta tai kulkueesta. Myös dronejen lennättäminen Helsingin keskustassa on tilapäisesti kielletty itsenäisyyspäivänä.

Poliisi valmistautui Helsingin Hesperianpuistossa 612-kulkueen ohitukseen itsenäisyyspäivänä 2019.

30.11.2021 16:34

Itsenäisyyspäivän turvallisuusjärjestelyt ovat Helsingin poliisin suurin vuosittainen operaatio, jota tukevat useat Suomen poliisiyksiköt ja yhteistyöviranomaiset.

– Helsingin poliisi vastaa itsenäisyyspäivän juhlallisuuksien ja mielenosoitusten turvallisuudesta, joten olemme näkyvästi ja ennalta estävästi läsnä kaupungilla. Poliisin tehtävä on turvata yleinen järjestys ja turvallisuus sekä mielenosoittajien ilmaisunvapaus, kertoo ylikomisario Heikki Porola poliisin tiedotteessa.

Itsenäisyyspäivän viettoon liittyvät juhlallisuudet ja muut tapahtumat aiheuttavat muutoksia julkisen liikenteen reitteihin sekä poikkeuksia yleiseen ajoneuvoliikenteeseen.

Poliisi suosittelee yksityisautoilun välttämistä keskusta-alueella erityisesti Töölössä kello 15–20.

Seuraavat tiedossa olevat mielenosoituskulkueet aiheuttavat reiteillään katkoksia liikenteeseen:

  • Suomi herää -kulkue kokoontuu Rautatientorille noin kello 15 ja etenee alustavasti reittiä Mikonkatu–Pohjois-Esplanadi–Mannerheimintie–Eduskuntatalo.

  • Ylioppilaiden soihtukulkue lähtee liikkeelle Hietaniemestä kello 16 ja etenee alustavasti reittiä Hietaniemenkatu–Arkadiankatu–Mannerheimintie–Pohjoisesplanadi–Mariankatu–Aleksanterinkatu-Senaatintori.

  • Helsinki ilman natseja -kulkue kokoontuu Narinkkatorille noin kello 16.30 ja etenee alustavasti reittiä Narinkkatori–Salomonkatu–Paasikivenaukio–Arkadiankatu–Runeberginkatu–Välskärinkatu–Taivallahdenaukio.

  • 612-kulkue kokoontuu Töölöntorille kello 18 ja etenee alustavasti reittiä Töölöntori–Runeberginkatu–Pohjoinen rautatienkatu–Mechelininkatu.

Poliisi päivittää ajantasaisimman tiedon itsenäisyyspäivän liikennejärjestelyistä ja mielenosoituksista Twitteriin Helsingin poliisilaitoksen tilille @HelsinkiPoliisi.

Ilmailua rajoitetaan Helsingissä itsenäisyyspäivänä

Itsenäisyyspäivänä ilmailua rajoitetaan Helsingin keskustassa kello 6.00–22.00 välillä. Rajoitus koskee sekä miehitettyä että miehittämätöntä ilmailua. Tämä tarkoittaa sitä, että dronejen lennättäminen on tällä aikavälillä kiellettyä.

Viranomaisilla on alueella vilkasta ilmailutoimintaa, ja rajoituksen noudattamista valvotaan tarkoin. Kiellon rikkomisesta seuraa sakkorangaistus, ja lisäksi laitteet voidaan tuomita rikoksentekovälineinä valtiolle menetetyiksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?