Pikkujoulu­liikenteessä jäänyt kiinni jo 177 rattijuoppoa

Poliisi valvoi pikkujoulukauden alettua tehostetusti liikennettä kahtena viikonloppuna kautta maan.

Poliisi valvoi tehostetusti pikkujoululiikennettä rattijuopumusten osalta kahtena viikonloppuna marraskuussa.

30.11.2021 11:22

Poliisi tiedotti tiistaina, että pikkujoulukauden tehovalvonnassa on jäänyt kiinni jo 177 rattijuoppoa.

Yhteensä 135 alkoholin ja 42 huumeiden vaikutuksen alaisena ollutta kuskia otettiin kiinni kahtena viikonloppuna, kun poliisi valvoi tehostetusti pikkujoululiikennettä rattijuopumusten osalta.

Tehostettua valvontaa suoritettiin 19.–21. ja 26.–28. marraskuuta kautta maan.

Poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta kertoo, että poliisi käytti valtakunnan alueella tehtyyn valvontaan noin 3 200 työtuntia ja puhallutti noin 16 000 kuljettajaa sekä teki noin 200 huumepikatestiä. Yhteensä 260 alkoholitapausta jäi alle rangaistavuuden rajan.

Lue lisää: Helsingin poliisi valvoi pikku­joululiikennettä, 15 kärähti ratista – Dennis Pastersteinilta kipakka muistutus ala­ikäisten lasten vanhemmille

Vaikka valvonnan painopisteenä olivat rattijuopumukset, törmäsi poliisi valvoessaan muihinkin ongelmiin.

Poliisihallitus tiedotti marraskuussa ennen tehovalvonnan aloittamista, että poliisi tekee lastensuojeluilmoituksen, jos epäillyllä rattijuopolla on alaikäisiä lapsia.

– Poliisi teki myös 27 lastensuojeluilmoitusta. Samalla tuli ilmi myös 16 huumausainerikosta ja valvonnassa tavattiin 59 etsintäkuulutettua henkilöä, Ihalainen kertoo.

Poliisi muistuttaa tiedotteen lopuksi, ettei päihteiden vaikutuksen alaisena tule lähteä ajamaan moottorikäyttöistä ajoneuvoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?