Mies pahoinpiteli morsiamensa Kouvolassa – painajainen kesti lähes kaksi vuorokautta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Mies pahoin­piteli morsiamensa kamalalla tavalla Kouvolassa – painajainen kesti lähes kaksi vuoro­kautta

Kihlakumppaninsa raa´asti pahoinpitelemä ja tämän vankina lähes kahden vuorokauden ajan kärsinyt kouvolalainen nainen onnistui lopulta pakenemaan tuuletusikkunasta katon kautta turvaan naapurin parvekkeelle.

30.11.2021 7:15

Kymenlaakson käräjäoikeus on tuominnut 38-vuotiaan miehen muun muassa törkeästä pahoinpitelystä ja vapaudenriistosta yhteiseen kolmen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Nuoren naisen painajainen alkoi Kouvolassa sijaitsevassa asunnossa 8. elokuuta tänä vuonna. Naisen kihlattu, 38-vuotias mies, aloitti morsiamensa pahoinpitelyn yöllä. Miehen kaveri, 20-vuotias lahtelaismies, avusti pahoinpitelyssä.

Syytteen mukaan naista heiteltiin seinille ja lyötiin kovikkeilla varustetuilla moottoripyörähanskoilla sekä työkalulla. Lisäksi häntä viillettiin puukolla.

Kihlakumppani ja nainen siirtyivät asunnolta taksilla viiden kilometrin päähän toiseen asuntoon. Mies piti taksimatkan ajan teräaseen terää kiinni naisen kyljessä.

20-vuotias mies tuli toiselle asunnolle kävellen.

Naisen piina jatkui toisella asunnolla. Syytteen mukaan häntä muun muassa pahoinpideltiin teleskooppipatukalla, pistimellä sekä rikkinäisellä posliinikupilla. Naista uhattiin soramontulle viemisellä.

Naisen kädet sidottiin. Hän ei voinut huutaa apua, koska suu oli teipattu. Nainen onnistui kuitenkin vapautumaan siteistä ja pakenemaan tuuletusikkunan kautta katolle ja sieltä edelleen naapurin parvekkeelle.

Nainen oli sairaalaan tuotaessa haavoilla ja lähes kauttaaltaan mustelmien peitossa. Hän kertoi kammottavasta kokemuksestaan tuoreeltaan seikkaperäisesti sekä poliisille että äidilleen.

Myöhemmin nainen pyörsi puheitaan esitutkinnassa. Käräjäoikeudelle hän kertoi kaatuneensa portaissa ja sohineensa itseään puukolla, kun puolustautui kihla­kumppanin lyönneiltä. Käräjäoikeus ei pidä uutta versiota tapahtumista uskottavana.

Oikeus muistuttaa myös naisen äidin tarkasta kertomuksesta. Oikeus arvioi moninaisen väkivallan kestäneen lähes kaksi vuorokautta.

Käräjäoikeuden mukaan tapahtumat ovat edenneet syytteessä kerrotulla tavalla. Naisen pahoinpitelyn ja nöyryyttämisen syy ei käy ilmi oikeuden pöytäkirjoista.

Käräjäoikeus tuomitsi 38-vuotiaan miehen törkeästä pahoinpitelystä, vapaudenriistosta, törkeästä ampuma-aserikoksesta, ampuma-aserikoksesta, törkeästä huumausainerikoksesta, huumausainerikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä eläinsuojelurikoksesta 2 vuoden 6 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Syyte törkeästä ampuma-aserikoksesta liittyy Suomi-konepistoolin löytymiseen miehen asunnolta. Eläinsuojelurikoksessa on kysymys morsiamen pienen koiran telomisesta.

Mies itse piti kihlatun kovakouraista käsittelyä perusmuotoisena pahoinpitelynä. Vapaudenriiston hän kiisti. Kun oikeus on huomioinut miehen edellisen tuomioon liittyvän jäännösrangaistuksen, yhteiseksi rangaistukseksi on määrätty kolme vuotta vankeutta.

20-vuotias lahtelaismies on tuomittu törkeästä pahoinpitelystä yhden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Oikeus velvoittanut tuomitut maksamaan yhteisvastuullisesti valtiolle naisen oikeudenkäyntikuluista 3 551 euroa. Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen. Siitä voi valittaa Itä-Suomen hovioikeuteen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?