Linnan juhlat on peruttu - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Linnan juhlat on peruttu

Heikentynyt koronatilanne ei puolla juhlien järjestämistä.

25.11. 13:16 | Päivitetty 25.11. 17:32

Tasavallan presidentti tiedotti torstaina iltapäivällä, että viime päivinä huonontuneen tautitilanteen ja koronapassisääntelyn yhteisvaikutuksen vuoksi Presidentinlinnan juhlavastaanotto 6. joulukuuta 2021 perutaan.

Myös veteraanien ja lottien kutsuvierastilaisuus on terveysturvallisuussyistä peruttu.

Presidentti esittää vastaanotolle ja veteraanitilaisuuteen kutsutuille mitä syvimmät pahoittelut tilaisuuksien peruuntumisen johdosta.

Tänä vuonna itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsutut tulevat saamaan kutsun myös 6. joulukuuta 2022 Presidentinlinnassa järjestettävälle juhlavastaanotolle. Veteraaneille ja lotille järjestetään erillinen tilaisuus pandemiatilanteen sen salliessa.

Kaikille tämän vuoden juhlatilaisuuksiin kutsutuille lähetetään myös henkilökohtaiset pahoittelukirjeet.

Tasavallan presidentinkanslian torstaina välittämässä lausunnossa kerrotaan, että koko pandemian ajan tasavallan presidentin kanslian toiminnassa on noudatettu erityistä varovaisuutta sekä voimassa olevia koronavirusrajoituksia ja -suosituksia. Lainsäädännössä on kuitenkin aukko, joka estää vaatimasta ja tarkastamasta koronapassia julkisyhteisön virallisissa tilaisuuksissa, jollainen itsenäisyyspäivän vastaanotto on.

Korjaus kello 15.33: Kyseessä oli Tasavallan presidentinkanslian välittämä presidentin lausunto, ei Tasavallan presidentinkanslian tiedote

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?