Naisen ja lapsen murhasta Porvoossa epäillään perheen isää - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisilta lisätietoa Porvoon henki­rikoksista: Naisen ja lapsen murhasta epäillään perheen isää

Esitutkinnan perusteella poliisi on pystynyt sulkemaan pois ulkopuolisen tekijän mahdollisuuden.

Äiti ja pieni lapsi löydettiin kuolleena Porvoossa sijaitsevasta asunnosta varhain viime viikon torstaina.

25.11. 12:10 | Päivitetty 25.11. 14:07

Keskusrikospoliisi kertoo tiedotteessa lisätietoa Porvoossa 18. marraskuuta tapahtuneesta kahdesta henkirikoksesta.

Poliisin mukaan esitutkinnan perusteella naisen ja lapsen murhasta epäillään perheen isää.

Poliisin tekemien taktisten ja teknisten tutkimusten perusteella vuonna 1991 syntyneen naisen ja tämän vuonna 2019 syntyneen lapsen kuolemaa tutkitaan kahtena murhana. Rikoksista epäilty lapsen isä, vuonna 1993 syntynyt mies kuoli Helsingissä pian epäiltyjen murhien jälkeen.

– Esitutkinnan perusteella olemme pystyneet sulkemaan pois ulkopuolisen tekijän mahdollisuuden. Tapahtumien kulku, tekotapa ja tekoon johtaneet syyt ovat pääosin poliisin tiedossa. Toki aina tämän kaltaisiin tapahtumiin ja niiden syihin lopullista totuutta ei välttämättä saada, koska epäilty on kuollut, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jan Aarnisalo kertoo tiedotteessa.

Keskusrikospoliisi jatkaa esitutkintaa yhdessä Itä-Uudenmaan ja Helsingin poliisilaitosten kanssa, eikä tiedota asiasta enempää.

Epäilty kaksoismurha paljastui viime viikon torstaiaamuna, kun kolmekymppinen äiti ja hänen alle kouluikäinen lapsensa löytyivät kuolleina yksityisasunnosta Porvoossa. Itä-Uudenmaan poliisi löysi vainajat kaupungin keskusta-alueella sijaitsevasta puutalokodista tehtävänsä yhteydessä.

Tutkinnanjohtaja ei ole avannut julkisuuteen tapauksen yksityiskohtia, kuten tekotapaa tai mahdollista motiivia.

Perheen isä kuoli samana torstaiaamuna liikenneonnettomuudessa Helsingissä, kun hänen kuljettamansa henkilöauto oli törmännyt pysähdyksissä olleen kuorma-auton perään.

IS:n tietojen mukaan perheenjäsenten osoitteet kuuluvat samaan asuntoon, ja he olivat taannoin muuttaneet Porvooseen naapuripaikkakunnalta.

IS:n tietojen perusteella alle 30-vuotias perheenisä on aiempina vuosina niittänyt mainetta luovalla alalla, ja nainen on työskennellyt muun muassa media-alalla.

Kummallakaan heistä ei ole rikostaustaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?