Koronatartuntojen määrä nousee, teho-osastojen kuormituksen kehitys ”karua kerrottavaa” – uusimmat tiedot Suomen koronatilanteesta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Korona­tartuntojen määrä nousee, teho-osastojen kuormituksen kehitys ”karua kerrottavaa” – THL:n Katz: ”Virus löytää rokottamattoman ihmisen”

Ilta-Sanomat seurasi STM:n ja THL:n tilannekatsausta hetki hetkeltä. Tämä tiedetään nyt Suomen koronatilanteesta.

25.11. 7:19 | Päivitetty 25.11. 11:45

Sosiaali- ja terveysministeriÖN mukaan koronan ilmaantuvuuden kasvu jatkuu lähes koko Suomessa. Tapausten määrä nousee, testejä tehdään enemmän ja sairaalahoidon tarve on edelleen suurta.

– Alle 12-vuotiaiden lasten tapausilmaantuvuus on noussut viime viikkoina. Sairaalahoidon tarve alle 12-vuotiailla on kuitenkin hyvin harvinaista, eikä sen ilmaantuvuudessa ole havaittu muutosta, vaikka tartunnat ovat lisääntyneet, STM:n tiedotteessa todetaan.

Tehohoidossa olevien määrä kasvanut

Ministeriö kertoo, että tehohoitoon tulleiden koronapotilaiden viikoittainen määrä on liki kolminkertaistunut kolmen viimeksi kuluneen viikon aikana.

STM ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos pitivät torstaina tilannekatsauksen, jossa käsiteltiin rokotustilannetta sekä koronavirustilanteen epidemiologista arviota Suomessa ja kansainvälisesti.

Tilannekatsauksessa olivat mukana johtava asiantuntija Liisa-Maria Voipio-Pulkki STM:stä sekä johtava asiantuntija Mia Kontio ja projektipäällikkö Anna Katz THL:stä. Lisäksi kysymyksiin olivat vastaamassa strategiajohtaja Pasi Pohjola ja osastopäällikkö Satu Koskela STM:stä sekä ylilääkäri Emmi Sarvikivi THL:stä.

ISTV näytti tilaisuuden suorana lähetyksenä. Tilaisuutta seurattiin alla hetki hetkeltä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?