Mies käytti seksuaalisesti hyväkseen kissaa palauttanutta tyttöä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Mies käytti seksuaalisesti hyväkseen kissaa palauttanutta tyttöä

Tyttö meni sokkiin, kun mies yllättäen kouri häntä.

28.11.2021 20:23

Mies käytti törkeästi hyväkseen kuusi vuotta itseään nuorempaa, 15-vuotiasta tyttöä, joka oli tullut hänen luokseen palauttamaan kissaa.

Itä-Suomen hovioikeus ei ole muuttanut miehelle törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä käräjäoikeudessa tuomittua 1 vuoden 9 kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta.

Tuomitun on maksettava tytölle kaikkiaan 17 524 euron korvaukset.

Nykyään 23-vuotias mies oli oikeudenkäyntikirjojen mukaan pyörinyt ohjaajan luvalla yli-ikäisenä itäsuomalaisella nuorisotalolla syksyllä 2019.

Mies oli tavannut nuorisotalolla muutaman samana syksynä 15 vuotta täyttäneen tytön.

Yksi tytöistä kertoi, että hän oli marraskuun lopulla mennyt palauttamaan kissan miehen kotiin, jossa hän ei ollut käynyt aikaisemmin. Kissa oli ollut tytön mukana torilla.

Kun tyttö oli istunut sängylle ja silittänyt kissaa, mies oli tytön mukaan suudellut ja kourinut häntä.

Tyttö muisteli menneensä sokkiin, eikä pystynyt sanomaan mitään. Tytön mukaan mies pakotti hänet sen jälkeen seksiin.

Mies tunnusti kuulustelussa teon, mutta piti sitä tutkitun törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön sijasta tavallisena lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä. Mies vetosi muun muassa tytön ikään ja siihen, etteivät he olleet entuudestaan vieraita toisilleen.

Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi miehen aluesyyttäjän vaatimuksen mukaisesti törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Oikeus piti tytön kertomusta tapahtumien etenemisestä uskottavana.

– Asianomistajalla oli ollut tuohon aikaan poikaystävä, mikä sekin lisää hänen kertomuksensa uskottavuutta hyväksikäytöstä, oikeus perusteli.

Teon törkeäksi arvioimista puolsi käräjäoikeuden mielestä myös miehen ja tytön ikäero kuusi vuotta ja se, etteivät he olleet seurustelusuhteessa.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen 1 vuoden 9 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Oikeus velvoitti miehen korvaamaan tytölle tilapäisestä psyykkisestä haitasta 8 000 euroa ja kärsimyksestä 3 200 euroa. Lisäksi oikeus sälytti miehen maksettavaksi tytön 4 300 euron oikeuskulut.

Itä-Suomen hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden ratkaisua. Mies joutuu käräjäoikeudessa tuomittujen korvausten lisäksi maksamaan tytölle 2 023 euroa hovioikeuskuluja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?