Naapurit kertovat: Vantaalla surmattu eläkeläis­pariskunta oli hoitanut sairasta poikaansa vuosia

Vanhemmat eivät saaneet pojalle hoitopaikkaa. Nyt poikaa epäillään vanhempiensa surmasta.

22.11.2021 16:59

Vantaalla viikonloppuna tapahtuneessa kaksoissurmassa kuoli eläkeläispariskunta, jonka epäillään joutuneen oman aikuisen poikansa surmaamaksi. Surmapaikalta paennut poika otettiin kiinni sunnuntai-iltana sen jälkeen, kun hän oli ajanut tieltä ulos pakoautollaan.

Surmat tapahtuivat pariskunnan omakotitalossa Vantaalla. Maanantaina enää poliisin teipit muistuttivat ulospäin viikonlopun traagisista tapahtumista.

Naapurit tunsivat surmatun pariskunnan hyvin, sillä nämä olivat asuneet talossa 1980-luvulta lähtien. IS haastatteli viittä naapurustossa asuvaa henkilöä. He kertoivat yhtäpitävästi siitä, kuinka pariskunta oli hoitanut mieleltään sairasta poikaa kotonaan jo vuosien ajan.

– He olivat yrittäneet saada pojalle hoitopaikkaa, mutta sitä ei järjestynyt. Välillä hän oli jossakin hoidettavana vähän aikaa, mutta tuli aina takaisin, eräs naapuri kertoo.

Lue lisää: Miehen epäillään surmanneen vanhempansa Vantaalla – kuvat kiinniottopaikalta

Pikkulinnut aterioivat vielä ruokapaikalla, jonka surmattu pariskunta oli heille laittanut.

Henkirikoksista epäilty poika on syntynyt vuonna 1984 ja asui surmattujen vanhempiensa luona. Pojan psyykkinen sairaus on ollut yleisesti tiedossa naapurustossa.

Aikamiespojan vihainen huuto oli tullut tutuksi IS:n haastattelemille naapureille. Heidän mukaansa poika oli välillä iloinen ja tervehti ystävällisesti, mutta usein hän myös käyttäytyi aggressiivisen oloisesti. Välillä mies huusi kovaan ääneen kotonaan, niin että ääni kiiri koko lähistön korviin.

Naapurit ihmettelevät, miksei vakavasti sairasta poikaa saatu pysyvään hoitoon, vaikka sitä oli yritetty.

– Nykyään kaikki ovat vain avohoidossa.

Tutun pariskunnan äkillinen kuolema saa naapurit hiljaisiksi.

– Heillä oli ollut muutenkin rankkaa.

Lue lisää: Poliisi tutkii vakavaa henkeen ja terveyteen kohdistunutta rikosta Vantaalla – useita isoja operaatioita eri puolilla kaupunkia

Surmatalon ympäristö oli hiljainen maanantaisena iltapäivänä.

Surmien paljastuttua eläkeläispariskunnan talolla oli iso poliisioperaatio. Havainnoitsijasta riippuen paikalla oli sunnuntaina kuudesta kahdeksaan poliisiautoa. Tavallisten autojen lisäksi paikalla oli silminnäkijöiden mukaan poliisin panssaroitu maastoauto. Karhu-ryhmän kerrotaan olleen paikalla.

Yhden havainnoitsijan mukaan epäilty pakeni paikalta surmattujen vanhempien henkilöautolla. Poliisi ei ole vielä vahvistanut, minä päivänä surmien epäillään tarkalleen ottaen tapahtuneen viikonlopun aikana.

IS:n haastattelemien naapureiden mukaan eläkeläispariskunnalla oli viime aikoina ollut rankkaa poikansa kanssa.

Epäillyn sunnuntai-iltainen karkumatka päättyi ulosajoon toisaalla Vantaalla, noin vartin ajomatkan päässä kotitalolta.

Auto ajautui ulos jyrkässä mutkassa. Törmäys oli sen verran raju, että maantiekaide vääntyi mutkalle.

– Hän oli ajanut tieltä ulos autolla, ja siinä oli paikalla ihminen, joka näki tapahtuman ja ilmoitti poliisille. Epäilty oli jonkin aikaa metsäalueella piilossa. Poliisi tapasi hänet, kun hän käveli kadulla partiota vastaan, tutkinnanjohtaja Tero Tyynelä kuvaili kiinniottoa Ilta-Sanomille.

Poliisi ei tutkinnallisiin syihin vedoten maanantaina kertonut tarkempia tietoja henkirikostutkinnasta. Maanantaina virkavallan harkinnassa oli vielä sekin, tutkitaanko eläkeläisparin surmia tapon vai murhan rikosnimikkeellä.

Epäillyn ajama auto oli viety pois törmäyspaikalta maanantaina. Rajusta ulosajosta muistutti vääntynyt maantiekaide.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?