Kaksi poliisiautoa kauha­kuormaajalla tuhonnutta miestä epäillään murhan yrityksestä

Poliisi joutui ampumaan laukauksia kauhakuormaajan moottoritilaa kohti saadakseen epäillyn lopettamaan.

Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii tapausta, jossa miehen epäillään tuhonneen kauhakuormaajalla kaksi poliisiautoa ja uhanneen poliisin henkeä Hattulassa 21. marraskuuta.

Esitutkinnan tässä vaiheessa miestä epäillään murhan yrityksestä, törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun Hämeen poliisilaitoksen partio havaitsi noin kello 1.22 Aulangontiellä holtittomasti liikkuneen kauhakuormaajan, joka ajautui välillä vastaantulevan liikenteen kaistalle. Poliisi pyrki kiinnittämään kuljettajan huomion pysäytysvaloilla ja hälytysäänillä, mutta hän jatkoi matkaansa.

Laukkumäentien risteyksessä kuljettaja käänsi kauhakuormaajan ympäri ja ajoi kohti poliisipartioita. Poliisi perääntyi hetkellisesti, jolloin kuljettaja ajoi läheisen kiinteistön pihaan. Pihassa kuljettaja kytki kauhakuormaajan työvalot päälle ja nosteli kauhaa.

Poliisilla oli oletus kuljettajan henkilöllisyydestä, ja tämä vastasikin puhelimeen kauhakuormaajan ohjaamosta. Usein puheluiden aikana hän uhkasi ajaa poliisien ja poliisiautojen päälle.

Noin kahden ja puolen tunnin neuvotteluiden jälkeen epäilty lähti liikkeelle ja ajoi päin kahta poliisiautoa. Molemmat poliisiautot tuhoutuivat korjauskelvottomaksi. Niiden sisällä ei törmäyshetkellä ollut poliiseja.

Poliisi ampui laukauksia kauhakuormaajan moottoritilaa kohti, jotta rikoksesta epäillyn vaarallinen toiminta saatiin loppumaan.

Laukaukset eivät pysäyttäneet kauhakuormaajaa, ja epäilty ajoi viereisen kiinteistön pihaan, jossa hän nousi kuormaajasta. Tämän jälkeen hänet saatiin poliisin hallintaan.

Tehtävään osallistui tapahtumien aikana useita poliisipartioita. Alue eristettiin muulta liikenteeltä sivullisten turvaamiseksi.

Esitutkinnan tässä vaiheessa poliisi epäilee kauhakuormaajaa kuljettanutta miestä murhan yrityksestä, törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Tutkinnanjohtaja Jyrki Kallion mukaan esitutkinta on vasta alkuvaiheessa, ja asianosaisia tullaan kuulustelemaan mahdollisimman nopealla aikataululla.

Kukaan poliiseista ei loukkaantunut fyysisesti tilanteessa.

Asian esitutkinnasta vastaa Länsi-Uudenmaan poliisilaitos. Poliisin aseenkäytön osalta tapausta selvittää syyttäjä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?