Kansanedustaja Mikko Kärnän suuri suru – äiti kuoli ”kamalaan tautiin”

Kärnä kertoo, että hänen äitinsä nukkui rauhallisesti pois torstain vastaisena yönä.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnän äiti kuoli Alzheimerin tautiin.

18.11.2021 17:37

Kansanedustaja Mikko Kärnän (kesk) äiti on kuollut. Kärnä kertoi asiasta torstaina Facebookissa.

Hän kertoo äitinsä kuolleen Alzheimerin tautiin.

– Äitini nukkui viime yönä rauhallisesti pois. Hyvää matkaa tähtien tuolle puolelle äiti.

Hän kuvailee Facebook-päivityksessään Alzheimeria ”kamalaksi taudiksi” ja kertoo itkeneensä torstain aikana paljon. Hän kertoo myös olevansa hetken aikaa ”tutkan alla”.

Kärnä kiitti Facebookissa saamistaan surunvalitteluista.

–  Haluan kiittää Teitä kaikkia tuhansista surunvalitteluista ja osanotoista joita olen tänään saanut. Erityisesti Teiltä, joiden kanssa olen usein eri mieltä. Arvostan ja olen kiitollinen. Äiti menehtyi alzheimeriin. Kamala tauti. Se tappaa ensin ihmisen joka olit, keho kuolee jälkijunassa. Nyt ei ole kipuja eikä kärsimyksiä äidillä enää. Se lohduttaa. Mutta kuoleman lopullisuus pysäyttää aina. Tänään on tullut itkettyä normaalista poiketen niin paljon, että on naama pieniä verenpurkaumia täynnä. Olen tässä nyt hetken aikaa ”tutkan alla”. Toivottavasti ymmärrätte. Ja kiitos vielä kaikille.

Hän kertoi suru-uutisesta myös Twitterissä. Osaa Kärnän suruun ottivat muun muassa elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) ja kansanedustajat Anders Adlercreutz (r), Jussi Saramo (vas) ja Hanna Kosonen (kesk).

Alzheimerin tauti on aivoja rappeuttava muistisairaus. Riski sairastua Alzheimerin tautiin kasvaa iän myötä. Alle 65-vuotiailla tauti on harvinainen, mutta yli 85-vuotiailla sitä esiintyy 15 –20 prosentilla.

Se on yleisin dementiaa aiheuttava sairaus Suomessa. Tyypillisesti tauti etenee vaiheittain, ja oireiden kesto ja niiden vaikeutuminen ovat yksilöllisiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?