Työpaikka­murhasta epäilty Petri Pirinen syyllistyi väki­valtaan jo alaikäisenä

Poliisi otti torstaina kiinni Petri Pirisen, jota epäillään Tuusulassa tapahtuneesta murhasta. Pirisellä on myös aiempaa rikostaustaa.

Petri Piristä epäillään murhasta.

19.11.2021 8:57

Tuusulan viimeperjantaisesta työpaikkamurhasta epäilty 38-vuotias Petri Juhani Pirinen syyllistyi muutamiin rikoksiin alaikäisenä.

Pirinen tönäisi erästä miestä ja paini tämän kanssa Tuusulassa vuonna 1999. Tilannetta edelsi jonkinlainen riita. Pirinen oli tuolloin vain 16-vuotias.

Pirinen sai lievästä pahoinpitelystä 10 päiväsakkoa, joka teki hänen tuloillaan 400 markkaa.

Lue lisää: Poliisi: Murhasta epäilty Petri Pirinen on ”varsin yksinäinen henkilö”

Seuraavana vuonna Pirinen rikkoi toisen nuoren kanssa tuusulalaisen kerrostalon porraskäytävän kaksi ikkunaa. Pirinen sai vahingonteosta 15 päiväsakkoa, joka teki hänen tuloillaan 600 markkaa. Pirinen oli ehtinyt täyttää 17 vuotta.

Myöhemmin samana vuonna Pirinen syyllistyi toisen nuoren kanssa pahoinpitelyyn Vantaalla. Pirinen ja hänen rikoskumppaninsa potkivat maassa maannutta nuorta miestä päähän ja ylävartaloon. Tilannetta edelsi riita viinasta. Pirinen sai 50 päiväsakkoa, joka teki hänen tuloillaan 300 euroa.

Lue lisää: Tuusulan työpaikka­murhasta epäilty Petri Pirinen karkasi Puolustus­voimilta

Kuten IS kertoi jo keskiviikkona, Pirinen syyllistyi täysi-ikäisenä karkaamiseen.

Pirinen ei palannut Karjalan prikaatiin Kouvolaan suorittamaan varusmiespalvelustaan toukokuussa 2003. Poliisi ei saanut Piristä vuosien saatossa kiinni.

Pirinen täytti 30 vuotta vuoden 2013 tammikuussa, ja sen myötä hän ei ollut enää asevelvollinen. Pirinen selitti tekoaan sosiaalisten tilanteiden pelolla. Pirinen sai 50 päiväsakkoa, joka teki hänen tuloillaan 300 euroa.

Lue lisää: Tuusulan murhasta epäilty Petri Pirinen on saatu kiinni

Sosiaalisten tilanteiden jännittäminen oli haitannut muun muassa koulunkäyntiä, ammatin hankkimista ja työssä olemista.

Nyt poliisi epäilee Piristä miehen murhasta. Epäilty teko tapahtui uhrin työpaikan alueella Tuusulassa.

Poliisi sai Pirisen kiinni torstaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?