Lauttasaaren seniori­talossa taas koronaa – neljä tartuntaa todettu

Koronavirus riehui senioritalossa edellisen kerran vuosi sitten, jolloin 31 asukasta sai tartunnan ja muutama sairastunut menehtyi.

Lauttasaaren senioritalo.

18.11.2021 7:44

Koronavirus on jälleen päässyt luikertelemaan helsinkiläiseen Lauttasaaren senioritaloon. Senioritalossa on todettu neljä koronavirustartuntaa.

Senioritalo kertoi tartunnoista omassa tiedotteessaan.

Lue lisää: Senioritalossa koronatartunta 28 asukkaalla ja 7 hoitajalla Helsingissä – toiminnanjohtaja: ”Olen todella pahoillani tapahtuneesta”

Senioritalo aloitti heti ensimmäisen positiivisen testituloksen vahvistuttua terveysturvallisuustoimet viruksen leviämisen estämiseksi.

Kaikki senioritalon asukkaat testataan, ja asukkaille on annettu suositus noudattaa varotoimia kuten esimerkiksi yhteisruokailun välttämistä. Myöskään ryhmätoimintaa ei senioritalossa toistaiseksi järjestetä.

Lue lisää: Helsingin Lauttasaaren seniori­talossa todettu muutamia kuolemia korona­ryppään seurauksena – tartuntoja 31

Lauttasaaren senioritalo kärvisteli pahan koronaepidemian kynsissä viimeksi viime vuoden marras-joulukuussa. Silloin peräti 31 senioritalon asukasta ja 7 hoitajaa saivat koronavirustartunnan.

Tuolloin muun muassa television huippusuositun Sohvaperunat-ohjelman ”Ukkiskerhon” jäsen Veikko Porola sairastui.

Muutama asukas myös menehtyi tautiin. Porola kuoli 79-vuotiaana viime kesänä, ei kuitenkaan koronaviruksen vaikutuksesta.

Lauttasaaren senioritalossa asuu noin sata ikääntynyttä asukasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?