MTK:n protesti: viisi kiloa perunaa eurolla, kenno munia 50 sentillä

Helsingissä tuotteita voi ostaa Narinkkatorilla kello 11 alkaen.

Protestissa voi ostaa perunaa kuluttajahintaan.

16.11.2021 21:35

Huomenna useassa kaupungissa järjestetään protesti, jonka osana kuluttajilla on mahdollisuus ostaa maataloustuotteita tuottajahinnoilla. Protestin järjestävät Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ja ruotsinkielinen tuottajajärjestö Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC.

Protestilla järjestöt pyrkivät kiinnittämään huomiota viljelijöiden heikkoon asemaan elintarvikemarkkinoilla. Protesti järjestetään Helsingin lisäksi 12 muussa kaupungissa. Helsingissä protesti alkaa Narinkkatorilla kello 11.

MTK:n tiedotteen mukaan suomalainen maatalous on ajautunut kriisiin ja lannoitteiden, rehujen, sähkön, polttonesteiden, koneiden ja rakennustarvikkeiden hinnat ovat nousseet. Samaan aikaan tuottajille maksettava hinta ei ole noussut.

Narinkkatorin protestissa vapaan kanan munarasioita myydään 50 sentillä ja viiden kilon ämpärin perunaa saa eurolla. Lisäksi tapahtumasta saa lihakeittoannoksen 0,40 eurolla ja vegaanisen hernekeittoannoksen 0,10 eurolla.

Halutessaan kuluttajan voivat osoittaa tukensa tuottajille maksamalla tuotteista kuluttajahintaa korkeamman hinnan.

Lisäksi tapahtumassa järjestetään Miksi se, joka tekee eniten, saa vähiten -paneelikeskustelu. Keskusteluun osallistuvat Elintarviketeollisuusliitto ETL:n toimitusjohtaja Mikko Mäkelä, Päivittäistavarakauppa PTY:n toimitusjohtaja Kari Luoto, maatalousyrittäjä Kaisa Rantasalo, joka on myös maaseutunuorten edustaja MTK:n johtokunnassa ja elintarvikemarkkinavaltuutettu Olli Wikberg.

Paikalla on myös eri alojen maataloustuottajia, jotka vastailevat kuluttajien kysymyksiin.

MTK ja SLC ovat järjestäneet vastaavia tempauksia ainakin vuosina 2012 ja 2015.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?